dilluns, 21 de novembre del 2011

Directa Óscar + Perot i Mandinga.




Diumenge fem aquestes dues vies a la Formiguera de Sant Llorenç de Montgai,les piem juntes perquè són de molt bon combinar.

-Cordada: Salip, Manel i Busquets.
-Ressenya: Lanochedelloro.com,al bar de St.Llorenç també hi és.


-Material: Les vies estan totalment equipades amb parabolts, 20 cintes per l'Óscar i 16 per la Perot.


-Aproximació: Aparquem a els Isards,creuem el rec ( deixant el Cilindre a la dreta ), pujem per un telus fins la via del tren. La travessem i pugem cap a la base de la Formiguera. L'anem seguint i després de passar per la base de la Normal, baixem. Després d'acabar la baixada trobem unes cordes fixes que ens permeten acabar d'arribar al circ on hi ha les dues vies ( Torrent Fondo). La primera que hi ha és la Directa Óscar i la de més a l'esquerra és la Perot ( parbolts visibles a les dues vies ).




-Directa Óscar:  La via segueix el primer llarg i mitj de la Via Óscar i després tira pel dret. La R1 de la via original no s'ha reequipat, si la voleu montar és incómode i cal una plaqueta de burí. Nosaltres ens vàrem equivocar i la vàrem montar, crec que és millor no fer-ho. La primera tirada és una mica herbosa, la segona sembla ser que s'ha apurat en lliure de 6c i és menys herbosa. La tercera és una tirada guapíssima i força llarga. Obligat sobre el 6a. La roca,suposo que malgrat la feina dels equipadors ( que sembla que ha estat molta ), cal que es vaig sanejant. Potser la roca és més ferma del que sembla perquè no s'ens va trencar gaire res.
-Perot i Mandinga: Semblant a la D.O. El primer llarg em va semblar més difícil i també menys herbós que el de la D.O.,la segona tirada és guapíssima. Te la mateixa dificultat que la segona tirada de la D.O. peró és menys bloquera, te una entrada molt a bloc i després és aguantar-li. La tercera tirada també és xula. Per la roca serveixen les mateixes consideracions que per la D.O.,potser al tercer llarg és una miqueta més sorrenca o potser és que ja estàvem cansats... També ens va semblar un pèl més obligada que la primera, sobre el 6a-6a+.



-Descèns: Les dues vies estan equipades per rapelar. La millor jugada és rapelar una de les dues vies per fer després l'altre i quan hem fet l'última via baixar caminant. Nosaltres vàrem rapelar la D.O., sense que s'ens enganxés la corda. Peró compte que hi ha alguna sabina i alguna llastra. Si ho feu i penseu rapeleu amb la corda a la motxilla i així podreu fer baixar una llastra que hi ha a sobre de R1 ( a la dreta de l'última sabina ), si no algú s'hi foterà mal o esparracarà alguna corda.

Per baixar caminant seguir una traça a la dreta, que després de carenar una estona baixa a la via del tren. La cruem i baixem cap al torrent que hem atravessat en l'aproximació. Així ens estalviem una petita pujad que hauriem de fer si rapelessim la via i volguessim tornar al cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada