dijous, 17 de novembre del 2011

La Dama de los vientos al Montroig



-Cordada: Conxa i Manel.
-Ressenya: Nosaltres portàvem la de "rocaineu" que hem penjat i va anar perfecte, moltes gràcies!!!!. Aquí deixo el link de la piada i de la ressenya:      http://edunz.blogspot.com/2008/03/la-dama-de-los-vientos-80m-6b-aoe7a.html
-Material: la via està totalment equipada amb parabolts. Només calen cintes, amb unes 15 en farem de sobres.  Nosaltres no hem posat res ,he llegit en alguna piada que un parell d'aliens poden anar bé per el L2, però casi es pot fer tot el llarg en A0 si es vol, tot i que es pot passar en lliure. Les reunions estàn preparades per rapelar.
-Aproximació: Des del poble de Vilanova de la Sal agafem la pista que porta cap a l'ermita de Montalegre i a la Pala Alta.La seguim , fins al peu de les parets ( la Pala alta)i aparquem al coll que separa la Pala Alta de la Pala del Coll. Agafem un caminet que surt cap a la dreta seguint per sota de la Pala del Coll fins al peu de la via, just després d'un esperó molt marcat. El peu de via és evident, es veu el diedre perfecte i hi ha una placa al peu de viaamb el nom.( 5 min. des del cotxe). Depenent del cotxe que tinguem és preferible aparcar en un revolt cap a l'esquerra just abans de les parets, ja que hi ha un tros de la pista que està  força tocada. D'aquest punt al coll i a la via hi han uns 20 min.
-La via: per nosaltres una via maquíssima i molt disfrutona, 5 estrelles,molt ben equipada per apretar si es vol. Cap llarg té desperdici i tots són diferents els uns dels altres.L1, un diedre fisurat perfecte, en lliure 6c o algu així, d'aquells que costen de trobar.L2, una travessa cap a la dreta de V/V+ de 15 metres fins a una cova on es munta la reunió, primer amb molt de canto i després fi de peus, crec que menys el primer pas tot es pot fer en A0, pel que he llegit, potser s'ha afegit un parabolt???.L3 comença amb uns passos d'Ae fins que s'entra en una xemeneia, primer estreta i després més ample fins a R3.L'Ae en lliure deu ser 7a més o menys, la resta V/V+. L4 és una placa vertical amb molt de canto i molt disfrutona. jo crec que obligat deu ser V/V+.
La via és curta (80 m.), aioxì que la podem combinara amb qualsevol de les vies de la pala del coll o de la pala alta. Nosaltres vam tardar hora i mitja.
Com a conclusió:diedre fisurat, flanqueig aeri, panxa i xemeneia estreta i placa vertical amb canto per acabar!!
-Descens: evident cap a l'esquerra des del cim per camí fresat fins al coll (10min)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada