dilluns, 7 de maig del 2012

Esperó C-14 a Tres Ponts



 -Cordada: Berta i Busquets.
-Ressenya: http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=746
-Material: Via pràcticament equipada. Tot i així hem possat Camalot del 3 i 0.75 i un tascó a la fisura de la primera tirada, al segón llarg per escurçar el distanciament de les xapes un Camalot de l'1 i un parell d'aliens ( verd i vermell ). A la tercera un Camalot 0.75.
-Aproximació:  Amb la foto del següent enllaç (http://agaston.blogspot.com.es/2009/06/escalada-en-el-congost-de-tres-ponts.html ) es veu la via des de la carretera ( d'Organyà a la Seu queda a la dreta ). En comptes d'aparcar just davant de la via ho hem fet davant del pont que hi ha per creuar el riu. Creuem el riu i anem seguint paral.lels al mateix per una traça més o menys fressada amb algún esbarçer malparit,molaria fotre-hi un cop de tidores. La via comença en una fisura evident ( petita sageta picada ) amb un parabolt al final de la mateixa.


-Via: Les dues primeres tirades són boníssimes, roca de primera i ben vertical. La tercera i la quarta també són guapes. De grau obligat nosaltres estem més d'acord amb el 6a+ dels ressenya.net que amb el 6a d'en Xavi Grané. De totes maneres hi ha força gota d'aigua i forats, suposo que si s'és habil amb els gantxos i demés es passa amb menys grau. No hem enllaçat llargs i no hem fet la darrera tirada. Evidentment el que no mola gens és la fressa de la C-14, no apte pels que busquen escalar en un lloc tranquil i salvatge.
-Descèns: Amb ràpel per la via. R4-R3 ( 30 ), R3-R2 ( 30 ) i R2-terra ( 50-55 ), compte amb el vent que s'endu les cordes.

2 comentaris:

  1. Eps, veig que heu fet tatxada per l'Alt Urgel...

    Us van semblar apretats els graus de l'esperó C14?? A nosaltres ens van semblar força durs, sobretot després d'haver catat el grau d'altres zones de l'Alt Urgell

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Albert!.
      Si, si aquest cap de setmana ha tocat Alt Urgell, més que res perquè era on semblava que el temps s'aguantaria més. Al final va sortir bé...

      Els graus de l'Esperó C-14...no se, a les dues primeres tirades vàrem bufar bastant, cosa que ens passa habitualment en els llargs de 6a+ i de 6b,jejeje...
      Potser al ser finet i una miqueta obligat costa més. Segurament si que els graus són més durs en comparació amb les dues ultimes que he fet per allà de graus similars ( UESMAP i Ni contigo...).
      Salut i fins aviat!!!

      Elimina