dilluns, 28 de maig del 2012

L'Avi de la mel al Peladet.



-Cordada: Manel i Busquets.
-Ressenya: 
http://lanochedelloro.com/resencata/lleid_peladet.html#

-Material: Crec que la via es pot fer amb un joc de tascons, semàfor d'Aliens i joc de Camalots fins al 2. Nosaltres duiem tot aixó més el 2 i el 3 repetits i un 4. El 4 no el vàrem possar i les repeticions tampoc. El tres només el vàrem posar per treure pèndol al segon de cordada a la tercera tirada peró hi ha alternatives. Si es va just de grau i es volen repetir peçes jo repetiria els Camalots de l'1 i el 0.75.
-Aproximació: Desde la Font de les Bagasses seguim la carretera en direcció a Tremp. Just després del cartell que possa Pallars Jussà hem de deixar la carretera a ma dreta i enfilar-nos per una corda fixe fins a la base de la paret. L'anem seguint de pujada, passem per sota una zona desplomada i arribem a una bauma. La via queda bastant al final de la bauma. Si arribeu al final de la bauma, teniu el peu de via uns vint metres més avall. El peu de via està uns doscents metres per sobre de la Festa del Paca ( FP picat a la roca ). Del terra estant veurem un parell d'espits que s'abasten mitjançant un arbre. Nosaltres hem trigat uns 45 minuts des de la Font de les Bagasses.


-Via: A nosaltres ens ha agradat molt. Lúnic llarg rostoll és el tercer. La resta és boníssima, a baix unes plaques d'aquestes grises amb bones franjes i a dalt plaques més taronjoses amb una fissura molt guapa. La roca és boníssima ( algún cosa que belluga a la darrera tirada, sobretot a la sortida ). Les dues primeres tirades estan totalment equipades ( només hem possat una Alien verd per entrar a R1 ).  El grau obligat el marquen les dues darreres tirades, amb un parell d'apretades a priori obligades peró no exposades ( tens el parabolt a sota els peus ). A la primera tirada de 6b hi ha dues apretades en placa vertical, els bolts semblen prou a prop com fer A0 o arribar-hi amb el peu a la xapa peró no ho se....A l´'ultima tirada l'apretada es potser més obligada, tot i així entra un Alien groc a la dreta que fent tensió ens pot ajudar a arribar al canto salvador que és petit peró es bo, per internet he llegit que aquest pas es solventable amb una gantxo. Així doncs el 6b no se si és ben bé obligat peró el 6a+ segur.
-Descèns: El que fa la gent es rapelar per l'Absurdistàn. La darrera reunió de l'Avi de la mel només tenia un maillon per rapelar i no ho hem vist clar. Hem anat a rapelar per la Destellos ( 30-40-50-50 ), del final de la via seguir arran de cingle avall, uns doscents metres més avall localitzem la reunió final de la Destellos ( xapes Jom amb un cable per baixar a una instal.lació més baixa, fites ).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada