dimarts, 22 de maig del 2012

Lord Byron a la Nord d'Agulles.




-Cordada: Isaac Ferrés i Busquets.
-Aproximació: Perfectament explicada a la ressenya lincada.
-Ressenya:
http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=740 
-Material: Joc de Camalots fins al número 4, semàfor d'Aliens i joc de tascons. Els de ressenya vàren passar sense el 4, si es confia en el material emplaçat a les tirades de fissura i es va una miqueta sobrat suposo que ens podem estalviar el Camalot del 4.


-Via: En general la via ens ha agradat força. Te un bon ambient, és lógica i variada. Les tirades són totes més o menys xules. La roca és la típica de la regió, cal anar al lloro. Suposo que si es van a fer aquestes vies és perquè ens agrada tot l'ambient d'aquesta cara Nord i la qualitat de la roca forma part d'aquest ambient. Hem enllaçat les dues primeres tirades ( al primer llarg només hem vist clau ), als llargs tercer i quart caldrà confiar en els tacs de fusta emplaçats, reciclar friends o doblar numeros ( si ho feu jo repetiria qualsevol entre 0.75 i 3). Aquestes tirades es poden anar trampejant en V+/6a i A1. M'imagino que el grau obligat el dona la cinquena tirada. S'ha de dir que aquesta no és exposada peró s'ha d'escalar entre xapes, la segona costa de veure, queda un o dos metres amunt i un o dos metres a l'esquerra. Al darrer llarg hi ha algún espit que es mou, si algú pot apretar-los aniria bé.
-Descèns: Desgrimpem amb cura al coll que queda al vessant oposat al que hem escalat i una miqueta més cap a Can Massana ( dreta ). Un cop al coll no baixar per la canal que queda a l'esquerra, encara que es vedu fressada te mala pinta. Enlloc d'aixo flanqueigem per la paret de l'agulla del davant fins que trobem unes instal.lacions de ràpel. Podem rapelar o bé acabar de vorejar i desgrimpar l'agulla fins a un coll ( compte III i/o arbre) a sota l'agulla ja enganxem una canal que ens deixa al camí de les marques vermelles, el seguim a l'esquerra i anem a petar a les Bessones, baixem per la Canal de les Bessones o del Cirerer al refugi i d'aquí a la dreta cap a les Portelles.

2 comentaris:

  1. El que em preguntaves del Sabardó t'ho he posat en la piada de la neurona desidente

    ResponElimina