dimecres, 27 de juny del 2012

Directa Zaratrustra al Gallinero.




-Cordada: Isaac i Busquets.
-Ressenya:
http://korkuerika.blogspot.com.es/2010/08/zaratustra-en-ordesa-excelente-caramelo.html
-Material: Joc de tascons, semàfor d'Aliens i el blau i joc de Camalots fins al número 3. Duiem repetits 0.75, 1 i 2 peró crec que no els vàrem possar. Estreps i cintes llargues.






-Orientació: Sud, l'hi toca el sol a partir de les 7 les 8 del matí fins al vespre.
-Aproximació: Des de la Pradera pujem pel camí de la dreta. Passem una cabana per vivaquejar ( dues zetas per sobre hi ha l'últim lloc on agafar aigua) . Trobem una bifurcació amb un cartell i el seguim a l'esquerra ( Salarons ? , lloc on deixar la motxilla ). Anem al peu de l'evident esperó, hi ha una Z picada i una fletxa. La via comença a la vertical d'un gran sostre, a l'esquerra del doble sostre fisurat de la Rabadá Navarro


-Via: Ens ha semblat una molt bona via. Traçat directe i atrevit, lógica i amb un ambient extraodinari. Per el que és Ordesa està molt equipada i la roca és bona, el que no vol dir que la via estigui equipada i la roca sigui excel.lent. Vol dir que hi ha prou pitons per no haver de navegar peró que cal escalar per trincar-los i que en algúns punts la roca és dolenta peró que es veuen els blocs polits d'haver-hi passat la gent.


Si mirem les ressenyes veurem que la dificultat obligada oscil.la entre el V+ ( Soldevila ) al 6b per al lliure i l'A1 i l'A2 per l'artificial.
Pel que fa al lliure obligat, dir que la via és molt sostinguda i no te cap llarg que pel nostre nivell hagi resultat de tràmit. Segurament peró els dos punts més obligats de la via sinó anem apurant siguin el díedre de la tercera tirada i el conjunt del novè llarg. Jo crec que en lliure la via obliga a 6a+.


El tema de l'artifo la clau està en sortir del sostre on entra a caldo l'Alien groc i després estirar-se per trincar un clau. A mi em va semblar més A2 que A1, potser és més impressionant que difícil no se.
 -Descèns: Acabem de grimpar fins a una traça i la seguim a la dreta. Fins a una canal d'herba poc inclinada per on baixem a un pla on hi ha la cascada, aquí anem a la dreta a enganxar les Clavijes de Cotatuero per on baixem fins a retrobar el camí de l'aproximació.

2 comentaris:

  1. Felicitats fieres!!

    quin viote!

    ja veig que no podré pas acompanyar-te més a escalar! je,je,...

    ResponElimina
  2. Ei Jesús!, que tal ? espero que trobessis company pel dissabte. La Zaratrustra un 10 de via, molt guapa. Anava una mica acollonit peró al final ja es deixa fer...

    El que hem de fer és treure-li la pols al martell i la guíndola que tenim deures pendents!!!!!!

    ResponElimina