dilluns, 30 de juliol del 2012

Ventafocs a la Roca de Ponent.




-Cordada: Albet Macau i Busquets.
-Orientació: Oest, ha començat a tocar el sol sobre les 14 hores.
-Aproximació: Vinya Nova, pugem cap a una masia i una miqueta abans d'arribar-hi girem a la dreta ( marques blanques ). El camí ens baixa al torrent del Pont, el seguim de pujada. Al cap d'uns cent metres agafem un camí a la dreta del torrent. Pujem per aquest camí i un cop superada la Roca de Ponent pujem per una incómode traça a la dreta fins a la base de la paret. La via comença a la dreta de la paret ( dreta dels visibles espits de l'Animistes, escàrpia visible ).
-Material: Les dues tirades de placa estan totalment equipades amb espits i algún clau. En aquests llargs tant sols hem col.locat l'Alien gris per reforçar la primera escàrpia. A les tirades de fisura hem fet servir l'Alien vermell i un joc de Camalots fins al 5 repetint el 3. Suposo que sense el 5 i potser el 4 es passa, el 3 doblat l'hem utilitzat peró l'hem tret i al final ha arribat al cim.
-Via:  Magnífica via, bon ambient i variada. Anava una mica acollonit per les ressenyes, que si off-width de 6b, que si 6b obligat...Anem a pams, les dues primeres tirades de placa estan totalment equipades i no són exposades ni del tot obligades ( 6a/+ obligat ). Les dues tirades de fisura es poden trampejar amb artificial, per tant l'off-width no és obligat i es pot escalar bastant exterior.La segona reunió l'hem fet a la Tierra y libertad ( bolts, 1 metre a la dreta de la Ventafocs ).
-Descèns: De la darrera reunió escalar cap a la dreta ( III-IV) un parell de metres i trincar la reunió de la Tierra y Libertad. Hem rapelat per aquesta via, amb dos ràpels de 60 metres. El primer ràpel hem guiat la corda peró potser no cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada