dimarts, 21 d’agost del 2012

Carlesso a la Torre di Valgrande.



-Cordada: Jordi Vilà, Marc Segarra i Busquets.
-Ressenya:
http://www.ramellasergio.it/Testo/VIE_FUTURE/CIVETTA/schizzo_valgrande_carlesso.html

I una que va fer en Jordi:




-Accés: Hem d'anar al pble d'Alleghe hem de pujar a les pistes d'esquí. Aquí podem agafar el funicular o bé pujar caminant fins a Casera Pioda, en cas que pujem amb telefèric ( 5.5 euros ), baixem per una pista fins a Casera Pioda.
-Aproximació: De Casera Pioda anem seguint les indicacions del refugi Coldai. Un cop aquí girem a la dreta, seguint el G.R. i la direcció al Vazzoler. Un cop sota la torre ens enfilem per la tartera ( hi ha traça ) i anem a buscar un corredor que amb algunes grimapdes ens deixarà a peu de via.




-Material: Joc de Camalots fins al 3 ( 4 opcional ), joc de tascons i semàfor d'Aliens. Estreps.
-Via: A nosaltres ens va agradar molt. Si bé la roca ens va semblar dolenta en alguns trams, aixó queda compensat pel caràcter aeri i directe de la via, amb trams de díedre espectaculars i atlètics. Obligat sobre el 6a/A1. En cas de necessitat la via es deu poguer rapelar ja que va ben recte, peró tingueu en compte que quan més a dalt més fàcil i que desgrimpar/rapelar el sócol no ha de ser fàcil, per tant segons com deu ser millor sortir per dalt. Tela com varen passar per aquí el 1936!!!!!.
-Descèns: Un cop acabada la via desgrimpar pel vessant oposat per una zona de terrasses ( fites ), arribem a una instal.lació de ràpel ( millor amb dues cordes i apurar, dos claus ) que ens deixa dins una canal. A dins de la mateixa farem un altre ràpel. Aquí la canal s'obre i hem d'anar baixant cap a la dreta fins a enganxar un camí que seguint-lo a l'esquerra ens retorna al Coldai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada