dimecres, 26 de setembre del 2012

Cosmo's Factory



-Cordada: Luixi i Busquets.
-Ressenya :



http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=827

-Material: Les plaques estan totalment equipades amb parabolts i alguns claus. A les fisures hi ha algún ferro peró mola rematar-ho. Nosaltres hem possat tascons, semàfor d'Aliens i Camalots fins al número 1.

-Aproximació: Des de la Vinya Nova seguim amb el cotxe direcció Collbató. A l'alçada d'una tanca d'una finca amb la porta surt el camí de l'Artiga Alta que és el que ens interessa ( tencat amb uns troncs ), aparquem el més a prop possible d'aquest punt. Seguim el camí esmentat que és possa dins del torrent, deixem un torrent a la dreta ( Ferrada de les Dames, cartell ) i seguim pujant. La via queda a la dreta, uns metres a l'esquerra de la Terra de Nómades. Parabolts visibles en un díedre cec, primera xapa un espit a l'esquerra de la linia de bolts.





-Via: A nosaltres ens ha agradat molt. Via variada de plaques i díedres. Tots els llargs són guapos i la roca està sanejada, tot i algún tram concret on s'ha de vigilar. No hem enllaçat cap llarg peró sembla ser que es poden enllaçar la segona i tercera tirada. Grau obligat 6a. Al cim no hi ha reunió ( sabina ).

-Descèns: Crestejem a l'esquerra uns cinquanta metres fins a un collet amb una alzina morta on trinquem els ràpels de la Son de la Llarga. Baixem en tres ràpels perquè duiem cordes de 50 : 30,30 i 45. Un ràpel més d'una alzina per acabar d'arribar a terra o desgrimapada. Seguim la canal de baixada fins l'alçada del peu de via i aquí trenquem a la dreta per anar al peu de via de la Terra de Nomades.



4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Segurament sigui millor, no ho se perquè nosaltres no vàrem enllaçar cap llarg: anàvem amb cordes de 50 i no sabiem la longitud de les tirades.
      En tot cas, gràcies per l'aportació. No sabs pas la longitud de les tirades ?.
      A reveure!

      Elimina
    2. No n'hi ha cap de 50 m, hem fet la via dos cops i els dos cops varem enllaçar L1 i L2 per què R1 és bastant incòmode, deuria fer uns 45/50m. Quan fan de llarg exactament no ho sé però crec que enllaçar altres llargs faria que fregués molt la corda. A L5 em vaig endur amb la ma el que era el primer clau (una V) i ens vem endur un tascó. Donat que el el tac està trencat ara no hi ha res fins la savina (que tampoc és per saltar d'alegria.
      Molt bona via, però.
      pereB (l'anònim d'abans)

      Elimina
    3. Ei Pere!. Així sembla que amb les cordes de 50 hauriem arribat a la segona reunió.
      El tram que comentes de la cinquena tirada deu ser el de sortir de la reunió,no?. Encara que l'equipament original hagi saltat l'artilleria entra a caldo, nosaltres que som d'anar carregadets de ferro ho vàrem cosir. El tac que comentes fot mala pinta peró el col.lega que pesa uns 80 kg. s'hi va despenjar fins al reunió i va aguantar...ara amb els tacs aquests mai se sab. De totes maneres a mi em sembla que en aquest tram entra tota l'artilleria que vulguis,no?.
      A nosaltres també ens ha semblat una molt bona via.
      Merci per la informació i bon cap de setmana!!!!

      Elimina