dimecres, 7 de novembre del 2012

Santa Espina a les Garrigoses.




-Cordada: Roger Valimañas i Busquets.
-Ressenya: 
http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=619
-Material: Joc de tascons, semàfor d'Aliens i Camalots fins al 3. El del 4 l'hem posat només al primer llarg, suposo que és prescindible.
-Orientació: Sud total.
-Aproximació: Una miqueta abans de les Coves del Salnitre agafem un camí a la dreta que va per sota les parets. La Santa Espina comença una miqueta abans de l'Aranya. La via no comença a peu de camí ben bé sinó una miqueta més amunt ( marge herbós embardisat ) . Es veuen els tres espits de la primera tirada i hi ha una fletxa, també hi ha un aladern una miqueta emprenyador si algú li vol cardar un cop xarrac aniria bé.


-Via: Si busqueu una via sostinguda amb roca perfecte i sense vegetació aquí no la trobareu. La primera tirada no és lletja del tot peró és força herbosa, la segona te una primera part guapa peró amb mala roca i resta rostoll o caminar fins a enganxar l'esperó. El primer llarg d'esperó és guapo, el segon d'esperó te un primer díedre xulo i d'aquí fins al cim ajagudot i un pèl cutre.
Algunes consideracions a la ressenya:
Ll1: Un cop a sobre del tercer i últim espit del llarg sembla que hem de sortir recte i entrar en una mena d'esperó-placa. En comptes d'això nosaltres hem flanqueijat directament a l'esquerra, a caçar uns petits díedres. Ens ha semblat més evident i en flanqueijar ens hem trobat amb uns burins d'una altre via. Un cop a la feixa hem anat a la dreta a buscar la reunió. Si ho feu així conteu amb un llarg de 55-60 metres.
Ll3: Sortim de la reunió caminant i grimpem a la dreta a posar-nos a sobre d'un resalt on trobem una reunió de dos espits ( 20 metres ), d'aquí més o menys rectes caminant-grimpant arribem a un parabolt on nosaltres hem fet reunió. 50 metres.
Ll4: Aquest ens ha quedat curt, caminant-grimpant flanqueig a la dreta uns 30 metres fins que trobem la fletxa blau-verd que indica la continuació de la via. Assegurem a cos, quatre o cinc metres a la dreta hi ha una gran pintada que diu Aranya.
Ll5: Un cop xapat el primer clau la ressenya marca que flanqueijis a l'esquerra, si fas això sembla que et fots a una canal!?. Del clau hem anat rectes amunt a enganxar una bona fissura i a sobre d'aquesta hi ha una altre fissura amb un clau.
-Descens: Teòricament s'ha de tirar ràpels per l'Aranya fins la feixa. Nosaltres en comptes d'això hem acabat de sortir al cim i hem anat a l'esquerra a buscar el coll de la canal. Hem baixat per la canal, un primer ràpel de 60 metres, desgrimpem 20 metres i fem un segon ràpel de 20-30 metres. Després anem baixant per la canal, al final cal seguir una traça a la dreta ( mirant avall ) que ens retorna a les Coves del Salnitre. Al primer ràpel no hem vist cap instal.lació per fraccionar peró hi ha arbres i sinó es deu poder desgrimpar.

6 comentaris:

  1. Una via distreta aquesta, nosaltres vam fer el primer tram per l'Aranya fins la feixa i després pels tres llargs de la Sant Espina, ens van agradar molt, sobretot els dos que segueixen després de la gran feixa. La vostra descripció, però no em cuadra gaire...recordo el primer llarg després d ela feixa un mur de plaques ajagudes amb algun ressalt per flanquejar a l'esquerra per un diedre abombat protegit per un clau i després un altre ressalt a la dreta força aeri, d'aquí la penúltima tirada supèrava un pedestal de roca dubtosa per entrar a un diedre del que se surtia a l'esquerra i llavors per feixes terroses anar amunt en tendencia ala dreta, una placa final que acaba amb un diedre i cova on es fa reunió, d'allà un ressalt maco i caminant fins la reunió cimera de l'Aranya.

    ResponElimina
  2. Hola Jaume!. Bona opció aquesta d'entrar per l'Aranya!!!.

    Tens la ressenya que he penjat en algún format que em puguis passar ? Ho dic perquè en el que he trobat no puc fer-lo gran. Merci!!!!

    El Ll5 ( el primer després de la feixa ) ja va com comentes tu. El que tu en dius " díedres " jo en dic " fissures " , ja que a mi no em vàren semblar díedres ben definits. Nosaltres vèrem trobar les assegurançes que marca el croquis en aquest tram i a més es veien d'un a l'altre i per aixó no he explicat detalladament la tirada. Els Ll6 i Ll7 ( els dos darrers ) no els he descrit perquè em vàren semblar ben explciats al croquis. Aquestes tirades van com tu comentes.

    Si em poguessis passar la ressenya em faries un favor. Gràcies!!!!

    ResponElimina
  3. Veig que no et vaig convèncer perquè no hi anessis. Ara ja et pots fer una opinió. No sé si et va semblar que havia exagerat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei, Albert no vaig pas entendre que me la desaconsellesis...el cas és que la via és el que és. Si bé els dos primers llargs pel meu gust no es pot dir que siguin guapos ténen la seva gràcia i els primers 70 metres d'esperó si que em vàren agradar. Molt millor aquesta que la Matarrates, pel meu gust...

      Elimina
  4. Gràcies per la info, no crec que m'hi vegin a la matarrates.

    I sí que més o menys te la desaconsellava, però tampoc et queden tantes opcions. Hi vas anar diumenge passat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No hi vàrem anar aquest dimarts matí. El diumenge passat no vaig pas escalar.

      Elimina