diumenge, 14 d’abril del 2013

Conxita Garcia Pérez a la Roca de St. Cugat.



-Cordada: Jordi Terradas i Busquets.
-Ressenya: Escalatroncs.
-Orientació: L'agulla del Patchwork és Sud i la resta de la via Est. Hi debiem entrar cap a les 3 i ja estava a l'ombra.


-Aproximació: Des de el pàrquing del Clot de la Mónica ( entre Vinya Nova i Collbató ) pujem per una pista en més mal estat que creua un olivar. A on mor la pista hem de pendre un camí a la dreta amb marques de pintura. L'anem seguint una mitja horeta fins que arribem a una bifurcació senyalitzada: Pollegons ( esq. ) i St. Joan ( dreta ). Nosaltres anem en direcció als Pollegons. El camí baixa al Torrent dels Llorers i de fet el creua per enfilar-se al vessant opossat. En comptes de fer aixó just abans que el camí surti del torrent nosaltres el deixem ( fita ) i seguim cap a la dreta torrent amunt. El torrent es posa dret i trobem alguns ressalts rocosos equipats amb graons metàlics. Dins del torrent distingirem al cara Sud de la Roca de Sant Cugat gràcies als seus sostres. Passem de llarg la cara Sud de la Roca St. Cugat i ja veiem l'Agulla del Patchwork, on comença la via.



-Via: La tirada de pujar a l'agulla només per col.leccionistes o per malalts amb ganes de fer metres, sinó ens la podem estalviar. En aquest tram la roca és més discreta ( sense arribar a ser dolenta ). La reunió de dalt de l'agulla m'ha fet una miqueta de yuyu perquè està en uns blocs, suposo que els aperturistes ja s'ho deurien mirar bé i que no hi ha cap perill. El que si que molaria seria canviar la vaga del ràpel ja que està una miga segada. Hem enllaçat la segona i tercera tirada amb uns 55 metres, amb corda simple i amb un parell de cintes llargues. Aquestes dues tirades són guapes, amb molt bona roca, força ambient i equipades per no passar por ( V-V+ obligat ).

-Descens: Un cop al cim de l'Agulla de Sant Cugat desgrimparem al N ( esquerra ) i enganxarem una instal.lació de ràpel. Rapelem fins al coll que forma l'Agulla de Sant Cugat amb la Jaume Mata. Aquí anirem a l'esquerra amb algún tram fressat peró un xic embardissat, vorejant la Jaume Mata fins que agafarem la Canal que separa la Mamella de la Jaume Mata i baixem cap al Torrent del Porró. Si volem tornar al cotxe baixem per aquesta canal i després d'un tram de corda fixa sortim del Torrent del Porró a l'esquerra per anar a la Canal dels Llorers. Un cop aquí desfem l'aproximació ( a 5 minuts del peu de via, per si volem deixar alguna cosa ).

2 comentaris:

  1. Una manera divertida de pujar a la Roca de Sant Cugat. L'agulla patchwork ja avísen que fa honor al seu nom, tot de peces amuntegades a acariciar. La resta amb roca de la bona, ara ja no hi deu haber el munt d'arítjols que barràven el pas al començar la segona tirada.

    ResponElimina
  2. Ostia! no hi havia pa caigut amb aixó del nom...si que està el tema un xic trencadot...ara les dues tirades que venen després són guapíssimes!!!!ah! i sense arítjols...( coses de fer primeres repeticions,jaja...).
    Salut i metrus!!!!!

    ResponElimina