divendres, 23 d’agost del 2013

Fox Stenico a la Cima d'Ambiéz.



-Cordada: Txus i Busquets.
-Orientació: Sud-Sudest.


 
-Accés: Hem d'anar al poble de San Lorenzo in Banale, 11 quilómetres al Sud de Molveno.Seguim per carretera fins al restaurant Dolomiti, on hi ha un bon pàrquing per vivaquejar amb una font. Aquí comença una carretera vetada al transit que puja fins al Rifugio Al Cacciatore ( 1.819 ). Aquest tram de pista es pot fer amb uns taxis que crec que costen uns deu euros si van plens i que es podien contractar per telèfon. Sinó el tema és anar al mateix restaurant i parlar-ho amb els taxistes. Nosaltres ens pensàvem que estava més a prop i vàrem pujar a peu, a ull diria que hi ha vora els 900 metres de desnivell i una desena de quilometres. Vàrem trigar unes tres hores amb tot el material i menjar per tres dies. Si aneu de pirates i us voleu petar la pista amb el cotxe,jo diria que en algún punt és una mica justeta més pel tema pendent que per l'estat de la pista. En aquest cas millor pujar-hi de nit perquè de dia segur que us trobeu els taxis que baixen i en algún punt és força estreta la pista.


 Un cop al Cacciatore hem d'acabar de pujar fins al Rifugio Silvio Agostini ( 2.410 ), pel camí o per la pista que  continua. Nosaltres vàrem pujar pel camí ( més maco ) i vàrem baixar per la pista ( més ràpid ? ).
Pel que vàrem veure els locals passen del vívac, tothom estava a dins del refugi. Així doncs tindrem tots els vivacs de la zona del refugi lliures per nosaltres. Aquests es troben en uns grans blocs al costat mateix del refugi. N'hi ha algún de descobert molt bo on potser hi quepiga una tenda petita de 2 plaçes. Alguns de coberts tenien ferros abandonats ( de quan vàren fer el refugi ? ) que s'haurien de treure.


-Aproximació: Abans d'entrar a la vira de la base hi havia una pala de neu que es passava sense grampons. No se com deu estar aquest tram més al principi de temporada, en tot cas com que passem per peu de via podem portar-los i deixar-los a la feixa d'entrada, nosaltres així ho hem fet amb els bastons. A la vira hem de seguir caminant cap a l'esquerra, la via comença uns 25 metres abans del primer ressalt de la normal on ja caldria grimpar. Cal fer una primera grimpada de II fins a una segona vira, al costat d'un gran bloc caigut on podem fer la R0. En aquest punt hi ha escrit el nom de la via.


-Material: Joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2 ( 3 opcional) i alguns tascons. Els aliens petits van molt bé per assegurar els primers metres de la via.


-Via:  Ens ha agradat molt per variada, sostinguda i la roca boníssima, malgarat ser una via molt concorreguda no està gaire sobada. La via escala plaques i fissures de totes les mides. Bon ambient i magnífic paisatge. A la part de dalt sembla ser que es pot sortir pel díedre de l'esquerra o pel de la dreta, l'Orella. Tots els croquis ressenyen aquesta última sortida i així ho hem fet nosaltres, la primera tirada d'aquest díedre és molt bona. L'entrada de la via és una miqueta obligada, encara que a males podriem tirar d'Aliens, després hi ha algún tram de travessa que deu ser de V+  més o menys obligat pel primer i pel segón.

 



-Ressenyes:  El que portàvem nosaltres i que penjo per aquí ho vàrem treure d'Internet i de la guia.  No són massa detallades peró com que la via és lógica, està feta i te força ferro ja es va seguint bé.



-Descens: Dues hores del cim a peu de via. Del final de la via seguim una vira a l'esquerra que queda morta en una xemeneia canal ( per aquí es pot rapelar a l'aresta S?). Pujem un petit mur ( II-III,10 metres ) i seguim una vira a l'esquerra fins a una canal que hi ha a l'aresta S. Desgrimpem per aquesta canal i la seguim fins a una vira. Aquí hi ha fites que marxen a l'esquerra-cara oposada al refugi ( ?) nosaltres anem a l'altre costat i trobem una bona instal.lació de rapel ( 2 bolts ?). Tirem un ràpel de 50 mètres fins al coll que hi ha entre la Torre i la Cima. Aquest ràpel no vàrem veure cap instal.lació per fraccionar-lo tot i que si es pogués fer estaria bé perquè pot ser que s'ens enganxin les cordes. Al coll hi ha una istal.alció de ràpel crec que en un gran bloc.Tirem dos ràpels curts per aquesta canal intercalats amb desgrimpadaes que ens tornen a deixar a peu de via.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada