dijous, 17 d’octubre del 2013

Sioux Conection al Rumbau.



-Cordada: Txus i Busquets.
-Orientació: Sud. En algun lloc diuen que la via queda a l'ombra a partir de les 3. Nosaltres a les 4 estàvem dinant abaix i l'hi tocava el sol.
-Ressenya: Aquesta d'en Xavi Grané està molt bé, gràcies!


-Accés: D'Oliana seguir en direcció a Coll de Nargó i la Seu. Tot just creuar el pont hi ha un trencant a l'esquerra que va cap a Peramola. Agafem aquesta carretera i la seguim, al cap d'uns quatre quilometres hem d'agafar una altre carretereta a ma dreta en direcció a l'"Hostal del Boix" ( cartell ) . Just a l'entrada de l'hotel hem d'agafar una pista a la dreta que va per sota de les parets. Aparquem un pèl més endavant de la vertical de la via, a ma dreta.


-Aproximació: Hi ha una traça fitada que porta fins a la paret. Compte perquè les fites continuen més enllà del peu de via. Aquest es troba en una mena de collet i hem de deixar la traça per acostar-nos al mateix peu de via. Una altre dia que vàrem provar de fer la via ens vàrem passar de llarg el peu de via i ens vàrem encigalar per un primer llarg del que semblava un projecte. Aquest projecte te xapes Fixe daurades mentre que la Sioux Connection te les xapes Faders platejades. Per trobar la via va molt bé aquesta foto del bloc d'en Xavi Grané.



-Material: La via està totalment equipada amb parabolts i algun pitó per no passar gens de por, 18 expressos si volem xapar-ho tot.
-Grau obligat: V/A0.


-Via: A nosaltres ens ha semblat una bona via esportiva, amb plaques farcides de canto i sostingudes. En alguna ressenya posa que la roca és dolenta, a les cinc primeres tirades la roca està sanejada de manera que no hem de patir gens per aquest tema. Els dos últims llargs si que tenen roca més discreta, suposo que molta gent s'estalvia aquestes dues tirades i al fer-se menys estan menys sanejades. No hem enllaçat cap llarg.


-Descens: Nosaltres hem baixat rapelant per la via, si escollim aquesta opció ens podem estalviar les dues darreres tirades. Per rapelar dúiem dues cordes de 60, amb corda simple no crec que s'arribés. Les xapes estan força juntes, per tant si volem baixar amb simple sempre podem portar cordinos i ajuntar dues xapes. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada