dilluns, 13 de gener del 2014

Hercules Incuarteable a la Mussara.



-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Reus, anar direcció Falset i prendre el trencant a la dreta direcció Vilaplana. Arribem a Vilaplana i pujem per una carrtera de revolts en direcció a l'Albiol. L'aparcament està diria que al quilometre 13.5. Aproximadament 1 quilómetre després de l'aparcament hi ha el trencant a ma dreta que porta a l'Albiol. L'aparcament està en una mena de coll i podem aparcar als dos costats de la carretera.


-Aproximació: Les parets on hi ha la via estan a l'esquerra de la carretera,mirant en la direcció en la que hem arribat a l'aparcament. Anem cap elles seguint un G.R. en un primer moment, trobarem una font. Un cop estem al camí que va flanqueijant per sota les parets el seguim a l'esquerra. Al cap d'uns deu minuts arribem a una linea elèctrica, uns deu minuts després hem d'enfilar cap a la base de la paret. La via s'inicia just a l'esquerra d'una bauma ( bolts visibles al peu d'un díedre ), a l'esquera te una altre via amb bolts.
-Ressenyes: Penjo la d'en Ballart que està molt ben dibuixada per ubicar la via i també la de la difunta ressenya.net.Gràcies!. No busqueu els pitons que marca la topo d'en Ballart ja que la via ha estat reequipada amb bolts.



-Orientació: Sud, nosaltres i vàrem anar a la tarda i vàrem tenir sol fins que es va pondre.
-Material: La via està equipada amb bolts, però vàrem fer serir un Alien groc a la primera tirada i un parell de tascons a l'inici de la segona tirada. Al segon llarg ens vàrem equivocar i vàrem fer un tram de la via de l'esquerra,equipada amb bolts. La Hercules passa per una fissura desequipada on potser entra alguna peça més gran ( Camalot 1-2 ? ).


-Via: De fet només vàrem fer íntegrament el primer llarg que sembla ser que és el més guapo i que a nosaltres ens va agradar molt. Bona roca i ambient.
-Dificultat obligada: 6a/A0.
-Descens: No vàrem fer el darrer llarg, de la R2 vàrem flanqueijar quatre metres a l'esquerra per una bona vira fins a la role d'una altre via i d'aquí un sol ràpel d'uns cinquanta ( diria que fraccionable ) al terra.

4 comentaris:

  1. L'aparcament es al Km 15,5.
    Tacarà anar a fer-la algun dia aquesta!!!

    Marc Abella

    ResponElimina
  2. Gràcies Marc, quan tingui un moment ho afegeixo a la piada.
    Salut i roca!

    ResponElimina
  3. Que pasa Búsquets!
    No pares neng!
    La via de l'esquerra es diu "Entre Boires", està tota equipada.
    Al segon llarg de la Hercules hi ha alguna xapa pero s'han de posar peces, no recordo quins tamanys
    Per baixar em sembla recordar que amb un sol rapel de 60 des de la ultima R de la entre boires s'arribava al terra
    Nos vemos noi!

    Màrti

    ResponElimina
    Respostes
    1. K passa neng!!!????com controla el tema mussara,no?neng.
      Nosotro escalemo allí de rebote,sae? kuando no bajemos al moro pero al finà no kedemo en Murcia.
      Ara tengo el currele en Sils, avé si kedamo algún dia pa Solius,sae?.Ya te doi el toke.

      Elimina