dilluns, 24 de març del 2014

Xicoia.



-Cordada: Berta i Busquets.
-Orientació: Sud, però a la base de la paret hi costa una miqueta que hi arribi el sol i hi toca el vent, cosa que fa que costi entrar-hi d'hora.
-Ressenya: Anàvem amb un retrato que no molava massa i n'hem fet una.



-Accés/Aproximació: Des de Sopeira hem d'anar en direcció a la Central Elèctrica. Aparquem a la dreta, just abans de creuar el pont. Creuem el pont i anem cap a l'esquerra. El primer llarg arrenca directamen des de la carretera i és o ha estat parasitat per una via d'esportiva del sector El Pont.És el segon díedre començant per l'esquerra, hi falta el primer bolt però s'arriba sense problemes al segon.
-Material: Nosaltres hem posat un 0.75, un tascó petit i un Alien groc.


-Via: La quarta tirada és molt guapa, la primera ( via esportiva ) i la tercera també molen, la resta un pèl més fluix. Nosaltres la vàrem fer servir per entrar a l'Aresta Sudoest.
-Dificultat obligada: V+/A1.


-Descens: Algunes roles de la via tenien un maillon i cordino, suposo que deu ser rapelable ( porteu recanvis ). Sinó un cop acabada la via seguim per l'Aresta S.O., en 75 metres arribem a una primera bretxa i si seguim crestejant arribem a una segona bretxa on es baixa si vens de la . Nosaltres hem baixat per aquí: rapel opcional sinó desgrimpada (III+), si es va amb simple i es vol rapelar millor portar algún cordino per abandonar als boixos.


2 comentaris:

  1. Just la vam fer aquest cap de setmana. Nosaltres vam posar alguna cosa més de material, sobretot al 4rt llarg.
    El descens en ràpel des de la creta és un ràpel de 50 metres des de 2 espits (no dos parabolts)
    Ahir et vaig trucar, a veure si parlem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei! quina casualitat!. El tema del ferro ja ho canviaré, és veritat que la quarta tirada va per fissura i es poden possar més coses.
      Salut i rostoll!!!!

      Elimina