dimecres, 7 de maig del 2014

Escórpora a la Punta Trencabraços.




Amb la Txus anem a fer aquesta bona via al High Èmporda i que ja estem trigant massa a tatxar. Ens va semblar una linea molt ben trobada i vàrem gaudir molt fent-la;vertical amb pressa generosa,bona roca i l'ambient marí que l'hi acaba de donar el punt.


Semiequipada en l'estil Rumbateam amb material inox, bona feina!.
De ferro utilitzem algun tascó pel tram final, cordinos per ponts de roca i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 4. Aquest últim especialment útil per treure pèndol al segon en un tram de la travessia del primer llarg, el 3 no se com quedaria i s'hi veia un pont de roca gran però un xic esmicolat, no se si d'aquesta manera ens estalviariem el 4.



El grau obligat seria de V/A1.
Bones ressenyes dels Rumbateam, només afegir que per baixar a les vies des de la tanca es fa per una canal molt evident. Si arribem al sector esportiu de Cala Montgó és que ens hem passat de frenada.



Com que la via és curta mola combinar-la amb alguna altre de les que hi ha a la Punta Trencabraços  o amb el sector esportiu de Cala Montgó.
El nom de la Punta Trencabraços diria que te el seu origen de quan els pescadors tornaven de pescar i s'havien de deixar els braços remant per no estampar-se amb aquesta roca.

5 comentaris:

  1. Hola company, ja sé que és lleig que sigui jo el que et recomano aquestes vies perque en soc el pare i segurament no soc objectiu del tot pero per una propera visita a la paret et vull recomanar la combinació de les vies Nautilus i Benviguts al Paradis, en l'enllaç que anotes en aquest post hi trobaràs la ressenya.
    Saludus

    ResponElimina
  2. Hola!. Aquestes dues ja estan a la llista de pendents. Falta acabar de controlar el tema aprox. i material, que suposo que estan al teu bloc.Alguna informació a afegir?.
    Salut i salnitre!

    ResponElimina
  3. Doncs per arribar a la Nautilus, has de continuar per la travessia del primer llarg de l'escorpora fins al final , cal passar la R1 de l'escorpora fins al final de la paret. Llavors d'allà en amunt per on veieu que és més guapu. Malgrat estar desequipada pel que fa a expansions trobareu forces ponts de roca, tan a les reunions com als llargs. Per a mi és la més maca de la paret.
    D'altra banda, per arribar a la Benvinguts al Paradís cal fer un rapel per la linia d'espits que hi ha a la dreta de la paret, quan aquesta canvia d'orientació. La reunió és d'espits rovellats pero vaig instal.lar una U inox amb resina per poder fer aquest rapel amb garanties. Jo el que faig és portar una corda que fixo en aquesta reunió, baixo i quan he acabat d'escalar la via, la recupero. També està desequipada pero igualment trobareu ponts de roca. Tota la via és més espectacular que dificil, supera uns desploms desequipats on cal fotre-hi un cop de gas pero sempre amb presa d'escandol.
    Si hi aneu t'agrairia que em diguessis que t'han semblat, espero que les disfruteu
    Ens veiem

    ResponElimina
  4. D'acord!, merci per la informació!. Quan hi anem ja direm el que.
    No havia vist aquest comentari i t'he respost una altre cosa a l'entrada de l'Aresta Nord.
    Salut i ponts de roca!

    ResponElimina
  5. Ei! ja les hem anat a fer i hem disfrutat molt...quin festival de cantos!!!!
    Quan pugui faig la piada!
    Salut i bons cantells!!!!

    ResponElimina