diumenge, 27 de juliol del 2014

Ocell Garratibat i Aresta Brucs a la Bitlla.

Típica panorámica d'Agulles.
-Cordada: Niss i Busquets.
-Aproximació: Des de Can Massana pujarem fins al Refugi d'Agulles, senyalitzat. L' Ocell Garratibat està al Cap del Guerrer i és perfectament visible des de el refugi. Per anar a aquesta via hem d'agafar un camí a l'esquerra que va en direcció a les Bessones, a l'alçada del Cap del Guerrer trobarem un corriol a ma dreta que ens deixarà a peu de via, en un collet. Nosaltres no hem sabut veure les assegurançes des de el terra.
Per anar a la Bitlla diría que hem de seguir el camí anterior fins a sota de la Bitlla i aquí anar a caçar la base de la seva aresta Sud, no es veuen els espits de la primera tirada peró si un ull caracterísitc a la vertical del qual, més o menys , començarem l'escalada.

Brucs de la Bitlla.

-Orientació: Sud, vies exposades al vent.
-Material: A l'O.G. no hem pogut possar res mentre que a l' A.B. hem fet servir un tascó, els Aliens vermell i verd, els Camalots 0.5 i 3 i una plaqueta recuperable. En aquesta via hem entaxonat els friends en antics clavaderos, ja queden bé peró algún pitó curt falcat quedaría de puta mare. Suposo que no mola anar clavant en aquestes vies que es fan tant i que acabes rebentant la roca...

Inici de l'O.G.

-L'Ocell Garratibat:  Bonica via de placa amb un tram de díedre anecdótic per arribar a la primera reunió. Convé tenir clar que els parabolts de la dreta són d'una altre via ( ALGÚ SAP QUINA ???? ) i no posar-nos'hi. Tot i així, si no ens va bé la reunió de l' Ocell... ( espit/burí + bolt ) podem fer la reunió d'aquesta altre via ( dos bolts amb anella ). El V+ es pot fer amb A0 , la resta obligat i pel meu gust ( sóc un cagat i mal montserratí ) una miqueta expossada en el IV+/V. De ressenyes una de l'Escalatroncs en fotografia per localitzar la via i una altre d'en Parce amb dibuix útil per fer-la. Merci a tots dos!.



-Aresta Brucs a la Bitlla: Guapíssima via: sostinguda, bona roca i variada. Poc equipada i amb trams de IV que no es poden protegir. Voliem fer la via en una sola tirada de 60 metres peró hem gestionat malament el xapatge de les cordes i hem fet una reunió a dalt del díedre ( dos burins i un cap de burí, plaqueta. Queda molt a l'esquerra!!! ). IV/IV+ obligat. Ressenyes del



-Descensos: Si ens interesa baixar a peu de via totes vies están equipades per rapelar ( O.G. per la via de la dreta i A.B. preveure recanvi de cordino per R1 ). Nosaltres hem rapelat de les dues agulles per la cara Nord per enllaçar les dues vies. Al Cap del Guerrer amb 25 metres ( desgrimpada de II per trincar la instal.lació ) i a la Bitlla amb 30 metres ben justos ( compte! ), en aquest darrer ràpel pot caldre canviar la vaga de la instal.lació.
Per anar del Cap del Guerrer a la Bitlla és ben evident, acabat el rapel flanquejem per sota del Setrill i pugem un pèl per arribar a la base de L'A. B.  


Ha faltat la Bola de la Partió!.

2 comentaris:

  1. la Ocell Garratibat la vaig fer fa vint anys i en el primer llar hi havia un cap de buri que no vaig veure i un pito en el diedre anecdotic que penso que estava abans de arrivar a la R... així dons va queda un llarg que recordo finet a pel pràcticament fins a la R... quins temps!!!

    El segon llar molt maco i molt assegurat en comparació al primer.

    ResponElimina
  2. Uff!!!! quina por!!!, que valents!!!!, jo el vaig fer de segón i ja em va costar!!
    Alguna recomanació d'Agulles?, últimament ens hi hem aficionat però no coneixem gaire la zona.
    Salut i finura!!!!

    ResponElimina