diumenge, 20 de juliol del 2014

Tatanka Yotanka a les Savines.


-Cordada: Niss i Busquets.
-Orientació: Nord Oest.
-Material: Hem possat un Camalot de l'1 al primer llarg. A la tirada d'Ae si volem deixar xapat els burins intermitjos cal dur més de 20 cintes. A la tirada d'Ae ens va anar bé dur un pedal ja que desploma un xic.
-Ressenya: Agafo aquesta de l'aperturista del bloc d'en Joan Asín. Moltes gràcies!.


-Accés: Aparcarem a Can Massana, a la carretera que va de Manresa al Bruc. Millor no deixar res al cotxe que sembla que aquí n'obren forçes.
-Aproximació: Des de l'aparcament cal seguir el camí del Refugi d'Agulles, senyalitzat.Deixarem aquest camí just abans de la classica G.A.M a la Portella Petita per  un torrent que surt a ma esquerra. Anem seguint per sota les parets. Passem pel peu de via G.A.M. Bages 40 aniversari ( burilada d'espits,crec)   i al cap de poc arribem a peu de via. Díedre amb algún parabolt visible i un pitó casolà.


-Via:  Te alguns trams de placa i de díedre força interessants, si l'Ae us sembla monóton us tallarà una miqueta el rollo. Em sembla que un cop a la feixa es pot sortir per una xemeneia i així queda tota la via en lliure. L'Ae es fa sobre burins rovellats que ja hi debien ser quan es va obrir la via i parabolts del 8, que és l'equipament de la via. Les reunions no están equipades per rapelar. La reunió de l'Ae és súper incómode, si es va sobrat de cintes es deu poder arribar a una reunió de burins que hi ha sota la panxa final. Bona roca menys al díedre inicial.
La via es de bon combinar amb alguna via d'Agulles, nosaltres ho vàrem fer amb l'Agulla Sol Ponent, que és la primera que trobem al descens.


-Dificultat obligada: V-V+/A1.
-Descens: Ràpel de 20 metres a la dreta, desgrimpem una canal i un parell de resalts i enganxem el camí que va per la carena de les Agulles i que ens retorna al Pas de la Portella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada