divendres, 7 de novembre del 2014

Alba...oi? al Serrat dels Monjos.

A la primera tirada.


-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Aparcament de les Coves del Salnitre a Collbató.
-Aproximació: La via comença passats cent metres del Torrent Fondo,que separa les Garrigoses dels Monjos. A peu de via , de moment, hi ha una A picada i es veuen les xapes a la vertical d'un petit sostre.



-Orientació: Sud total, hi ha sol des de que surt fins que es pon.
-Material: La via està pràcticament equipada amb parabolts del 8 i pitons,amb una mica de morro la farem només amb cintes. Nosaltres hem possat un Alien vermell ( final de L3 ), un Camalot del 2 ( L4 ) , l'Alien blau a la primera tirada per sobre la feixa i l'Alien verd al final de la penúltima tirada. Estrep útil encara que es passa amb A0.



-Via: Típica via del lloc, ressalts i anar marxant. A mi m'han agradat trams puntuals on he trobat que ja s'escala prou i a més m'ha semblat força variada.
-Ressenya: Portàvem aquesta que penjo d'en Parce on hi podem afegir:


1. Al llarg 3 no hem trobat el pitó abans de la reunió, hi entra un Alien vermell.
2.La quarta tirada està equipada amb parabolts i dos pitons al final.
3. Al cinquè llarg, el comú amb La Porta dels Somnis no hem sabut veure el pitó. Aquesta tirada en comptes de fer-la tant llarga l'hem fet a uns 20 metres i hem sortit a l'esquerra. Hi ha un aladern força potable per fer reunió. Aquí ens hem possat els quecs i hem fet caminant i amb la corda plegada els 80 metres fins a la segona part.
4.A la segona part de la via no hem vist cap inscripció, m'imagino que es deuen haver anat esborrant. Per trobar l'inci de la segona part cal anar a la dreta d'un desprendiment. Ens ha cotstat també trobar l'inici de la tirada ???????.


-Descens: Molt llarg, pot ser bona jugada anar amb dos cotxes i deixar-ne un al Monestir. Del final de la via acabar de grimpar fins a la carena, nosaltres ho hem fet per la canal herbosa que hi ha a la dreta de l'aresta. Un cop a la carena seguir-la a l'esquerra fins a una gran creu ben visible. Aquí seguir un camí ben fressat a l'esquerra fins a un de més gran que seguim a la dreta de nou. A la primera cruïlla trobarerm un cartell que indica Monestir ( 40 min. ) i Coves del Salnitre ( 1.30 ), el seguim sense pèrdua ja que totes les cruïlles estan indicades fins a l'aparcament de les Coves del Salnitre.Passarem per peu de via.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada