divendres, 5 de desembre del 2014

Esperó de la Tosquera al Puigsagordi.



Pràctiques d'escalda nocturna amb en Niss en aquesta via. Si heu escalat a la zona ja sabeu el que trobareu..., si no us agrada l'Ae i voleu escalar a la zona potser us anirà més bé El díedre del Plec del Llibre.
He mirat de ressumir tota la informació a la ressenya.
Només hi faltaria l'accés que cal fer-lo des de Centelles. En aquesta població prenenm una carretera que puja al Puigsagordi, està indicat com a restaurant, però compte que el cartell només es veu sortint de Centelles no entrant. Seguim la carretera, sermpre la  principal ( diria que a l'esquerra ). El punt on hem aparcat és en un revolt on hi ha un cartell de la ferrada que indica la pujada i un altre de la ferrada que indica la baixada. A sobre d'on hem aparcat hi ha un totxo.
L'Aproximació des d'aquest punt és anar baixant per uns prats que hi ha a l'esquerra de la carrtera i anem a parar a sobre del cingle on hi ha la ferrada. Hem de baixar a baix del cingle, ho podem fer a través d'un ràpel de 30-40 metres molt net i desplomat. Hi ha una sirga per accedir a la instal.lació de ràpel ( dos químics amb cadena i anella ). L'altra opció és baixar a través de la ferrada o pel camí vell de Centelles al Puigsagordi.
Si tinc temps penjo alguna foto més i info de la ferrada que pot ajudar a localitzar el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada