dimecres, 25 de febrer del 2015

Via Indis de Ponent al Sócol del Montroig.

A la segona tirada.

En Segarra em porta a fer un primer tastet del que serà aquesta via seva i d'en Canito. Encara els hi queden un parell de llargs per acabar d'obrir. Esperarem que l'acabin per fer els llargs de sortida!.Juliol del 2015:  En Canito i en Segarra ja han acabat la via i ja es pot sortit per dalt. A sota hi ha la ressenya actualitzada i amb una foto útil per ubicar la via des de la carretera. 
-Orientació: Sud Est.
-Accés: Un cop passat el poble de Camarasa direcció Tremp creuem el Segre i trobem una esplanada per aparcar a la dreta, al cap d'uns quants metres en trobem una altre de més gran també a la dreta on hem aparcat nosaltres. Uns trescents metres després de creuar el pont.

Inici de la via.

-Aproximació: Seguim pujant per la carretera uns cinquanta metres fins que trobem l'inici d'un corriol amb una fita. Seguim aquest corriol amb tendència a la dreta, passem per sobre un pal de la llum caigut i a sobre d'aquest punt més o menys comença la via. El díedre de la segona tirada és una bona referencia per trobar l'inici de la via. La via comença en un díedre que obliqua a la dreta amb un pont de roca a la meitat, a la seva dreta hi ha un altre projecte d'en Marc que va per un altre díedre, està equipat amb bolts i ens pot servir per escalfar motors ( V+ ).
-Material: Jo vaig fer anar un joc de tascons i un de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3. El del tres diria que és prescindible.
 

-Grau obligat: V+/A1.
-Via: Bona via, ben variada de díedres i fissures de diversos tamanys així com de plaques. La roca està bé, però tingueu en compte que el tema està molt nou i encara baixaran coses. Llàstima de les feixes que te la paret. La via està arreglada i netejada a consciència pels aperturistes, merçi. Els llargs finals són la cirereta del pastís: díedres verticals i fissurats on gaudirem de valent. La R6 només te un bolt però es pot reforçar amb varies fissures o sinó empalmar amb el següent llarg que va bastant recte.

Vinga díedres!!!!.

-Descens: De moment la via acaba a sota del darrer ressalt de la paret. Aquí diria que podem enllaçar amb altres itineraris o baixar.Per aquesta opció cal seguir la feixa cap a l'esquerra, compte en algun punt, fins que arribem a una instal.lació de ràpel ( 3 espits amb anella, bon estat ) tirem un ràpel de 60 ( fraccionable, cordinos per abandonar en sabina ). Al final del ràpel trobem una traça que es retroba amb la traça de l'aproximació.Per baixar des del final de la via sembla que va així: desde la última reunió caminar cap a l'esquerra per un corriol a uns 300m. Hi ha una canal ampla, baixar per allà amb forta pendent durant 5min fins trobar la instal.lació de ràpel comentada més amunt.

1 comentari:

  1. Aquest parell de trempats ja l'han acabat i sembla ser que ha kdat molt wpa!!!,quan tingui un moment penjo la ressenya oficial i complerta.
    Salut i canya a les vies noves!!!!

    ResponElimina