divendres, 13 de març del 2015

Krak Tak a l'Agulla dels Pelats.



-Cordada: Salla i Busquets.
-Orientació: Sud.
-Accés: Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció a l'ermita de Montalegre, alguns cartells. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Arribem a un revolt a l'esquerra just abans de que la pista fagi una forta pujada. Aparquem en una explanada a ma dreta.

La ressenya original.

-Aproximació: La via va per l'evident díedre-xemeneia a la dreta de la Trending Topic i és ben visible des de l'aparcament. Un cop a l'aparcament cal pujar de nou a la pista, hi ha una dreçera que puja pel marge de la pista i que s'agafa uns metres més enllà de l'aparcament. Si ho fem així en retrobar la pista ja trobem un corriol amb una fita que va cap a peu de paret. A la base hi ha una inscripció ben visible que diu TAK.



-Material: Un joc de friends de l'Alien groc al Camalot del 4. Si es va just de grau i no es vol fer córrer friends pot anar bé repetir alguna peça gran ( 3 i/o 4 ?).
-Via: A mi em va agradar, és ben lógica i si t'agraden les fissures amples te trams ben bonics d'escalar. La via només te les reunions equipades però es pot protegir força bé. La segona meitat de la primera tirada així com la primera part del segón llarg ténen mala roca, però es passa bé. Nosaltres anàvem amb plan ansies i vàrem fer una sola reunió a l'arbre de L2, molt incómode.


-Dificultat obligada: Al ser una via de fissura és bastant trampejable, m'imagino que es deu pasar amb V-V+/A1.
-Descens: Del final de la via anem a l'esquerra a buscar una traça que seguirem a la dreta en direcció a la canal que separa l'Agulla dels Pelats i la Pala dels Pelats. Aquesta canal ha estat netejada recentment i ens permet baixar ràpidament al corriol pel que hem aproximat i estalviar-nos la marrada d'anar a voltar per l'ermita.Merçi!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada