dimecres, 6 de maig del 2015

Via dels Ateus a la Paret de Catalunya. Montrebei.



-Orientació: Sud Oest, el sol va entrar cap allà la una.
-Accés: Àger, agafem la pista asfaltada que porta al Coll d'Ares, a uns deu quilometres del poble trobem un trencall a l'esquerra senyalitzat com a " Congost de Montrebei ". Seguint sempre aquesta pista arribarem al Prat de St.Llorenç, punt on mor la pista. Aquesta pista ha estat arreglada recentment i es troba en molt bon estat.


-Aproximació: Si tenim una foto de la via, aquesta es veu perfectament des del Prat de Sant Llorenç. Hem d'anar al final del Prat i prendre un camí que va per sota de la paret. Un cop a la vertical de la paret, més o menys, trobarem una traça que puja cap a peu de paret. La seguim ( poc definida en algún punt ). A sota la paret hi ha dues petites feixes que grimpem sense cap problema fins al peu d'una feixa més alta i vertical. Aquesta darrera cal superar-la a través d'una canal amb un parell de ressalts de III. Un cop estem a la feixa de damunt del ressalt la seguim a la dreta fins a l'evident peu de via. El clau del primer llarg no hi és.


-Material: Un joc de friends entre l'Alien groc i el Camalot del 4, repetint 0.75,1 i 2. Algún tascó.
-Via: Ens va semblar força resultona: bona roca, díedres prou xulos, lógica i en general sense feixes ni vegetació. Comparant-la amb algunes vies similars aquesta m'ha semblat més homogènia i sostinguda en el seu grau que el Mundo Feliz, la Todo Ventajas i la Fisura Caracol. A mi m'agrada tot però si sou de paladar fi: la millor la Via dels Ateus i la més fluixeta la Fissura Caracol.
-Ressenya: Penjo la d'en Kimgilblogspot.com . També està molt bé la reseña de lanochedelloro.com on també hi ha la foto de la via molt útil per localitzar-la des de el Prat. Moltes gràcies a tots dos!.

1 comentari: