divendres, 1 de maig del 2015

Via Pet a la Catedral.



-Orientació: Sudoest, nosaltres hi vàrem entrar sobre la una i vàrem fer tota la via al sol.
-Accés: Cal anar fins al parador nacional del Teide i aparcar aquí o just al mirador que hi ha a l'altre cantó de la carretera.
-Aproximació: Si treiem el cap pel mirador ja veurem la Catedral i el camí que ens hi portarà. Agafem aquest camí que baixa fins a un coll i aquí continua baixant fins a la base de la paret, fem la volta a la nord est i localitzem una traça que ens porta a peu de via. Químics visibles.


-Material: Friends 0.5 i 0.75, un cargol i xapa d'espit ( tram de IV+ ), una plaqueta recuperable i alguns tascons. Els Camalots més grans ( 4 i 5 ) només els hem possat a la sortida de R2, és un tram de IV+ que amb les peçes petites queda una miqueta més just, com sempre suposo que ens hem passat...
-Ressenya:  Aquesta que no se d'on va sortir, te pinta a Desnivel. Al primer llarg no hi ha els dos pitons sinó químics, al segon hem passat per la veïna Síndrome de Primavera.


-Via: A nosaltres ens va agradar molt. Primer el paissatge llunar i àrid que envolta tota l'escalada. Després per la roca que un cop més ens va sorprendre, una mena de granit prou aderent i de color rossat, m'imagino que aguanta però fot una mica de crosta que al principi fa desconfiar. L'escalada va de superar panxetes tipus Canalda.Un cop a la segona reunió podem sortir per l'esquerra ( pitons visibles ) o pujar a la feixeta que tenim a mig metre mal contat del nostre cap i flanquejar a la dreta fins que arribem a una zona de blocs més fácil ( cap de burí al final del flanqueig ). 



-Dificultat obligada: V+/A0, a la segona tirada hi havia algún pas de V+ totalment obligat per anar a caçar les xapes.


-Descens: La via acaba en un coll sota el cim, des d'aquí si volem podem acabar de pujar a la Catedral amb dues tirades de IV i V. Nosaltres no ho hem fet i hem baixat des d'aquest punt.
Del final de la via cal desgrimpar uns metres pel mateix vessant pel que hem escalat fins a una bona vira/Terrassa situada uns tres metres per sota del cim. Des d'aquesta Terrassa anem a la dreta mirant a la paret i desgrimpem a una repissa ( III+,compte ) on hi un ràpel instal.lat sobre uns blocs. Les vagues d'aquest ràpel poden ser vistes si un cop acabem la via avançem uns metres en driecció al cim de la Catedral. Nosaltres hem canviat una vaga. El ràpel fa uns quaranta metres ( crec que fraccionable, cordinos de recanvi ??? ) i ens deixa sota la cara Oest. Caminant retronem en pocs minuts al peu de via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada