dimecres, 15 de juliol del 2015

Ressenyes Cau del Duc.


 La millor época per escalar en aquest sector és a l'hivern. Per si hi voleu anar en época de calor, fa pocs dies hi hem escalat i es pot anar jugant amb l'ombra tal i com explico ara. Ho dic de memoria i potser no és molt exacte.Cap allà les deu totes les vies estan al sol, menys les tres de més a la dreta: No límits (6a/b), Escafandra ( 6c ) i Corall Salvatge (7a). Aquestes tres queden al sol cap allà la una. A aquesta hora van quedant a l'ombra La Cabreta (6a+), El tren petit (7a+), la Caralps ( 7a+) i la Aquaman ( 6b). Una mica més tard quedaran a l'ombra la Apnea (7b), el Rusc (V+) i l'Aromes de Cerdenya ( V). La resta de les vies diría que aguanten amb sol fins cap allà les sis de la tarda.     


7 comentaris:

  1. Bon dia,

    RESPECTE A LES ORIENTACIONS, ho has explicat a la perfecció. Simplement puntualitzar que a l'interior de la cova i degut al despllom, el sol hi toca ben poc a l'estiu ( va molt alt).

    HAs consultat els equipadors locals per publicar les ressenyes? Fins ara si be estaven en algún perfil del FACE no se n'ha fet massa difusió, ja que el sector esta en una zona amb tramits de esdevenir algún tipus de espai protegit.

    LA primera via va ser la CARALPS, junt a una linia de Ae/1 a la dreta. LA segona via va ser PLORAMIQUES i poc despres IRON MUSA, en paral.lel a TREN PETIT/PETAT i AISIDIUSI ( aquesta via "misteriosament" va ser "moguda" un parell de metres a la dreta, recolocant les xapes i baixant la dificultat...no cal fer-ne un escàndol però es un fet ben curios...).
    CELIA i EL DUC van seguir ampliant l'oferta junt a les de la canal a la dreta del sector. EL DUC, sent una via factible en lliure ( 8a/a+), va sofrir modificacions, esborrant el Boulder del mig amb un PICAT i deixant-la de 7b+ ( curiós també, no m'hi poso)...
    APNEA, i BARRACUDA completen el sector, vies molt bones totes...
    Les d'enmig son les uniques que no he tocat, mentre que les de la dreta del tot son BONISSIMES, potser de les millors junt a les de la cova. MENCIO ESPECIAL al bonissim 6c, petita obra d'art...

    Vinga salut!

    ResponElimina
  2. Hosti doncs no hi he parlat per aquestes ressenyes en concret.Les ténen penjades a Gironaclimb i crec que les ha fet en Pep o en Zoilo per tant he suposat que es podien divulgar.
    Tant amb en Pep com amb en Caralps els hi vaig demanar permís per penjar les seves vies de Roca Maura i he suposat que amb aquestes tampoc hi hauria problema.
    De totes maneres els hi demanaré i si hi ha cap problema ho trec.
    Salut i tramuntana!!!

    ResponElimina
  3. vinga bow, per mi cap problema, sóc dl parer que com més Info millor, en quant als locals no sé si pensaven igual si vols matisos:

    1) a TREN PETIT/PETAT ( era un llarg de 6a on es va posar dues xapes més i va ser 7a+ molt a bloc) ha petat un canto, es més dur ( ja era un Boulder. Es una via Stbenet style, interessant

    2) 40c+ despres de diverses repeticions es va consolidant com a 8a, es MOLT BONA

    3) PLORAMIQUES es va fer amb catxarros, es conservarà l'equipament original, però

    4) APNEA com a 7b es durilla pel grau, oju, son "arreglats" i cert tamany de dits és inviable així com són peses que rellisquen amb humitat.

    5) el 7a o 7a+ de la dreta del tot es un VIOTE, amb un tram a baix força dur a vista, molt a bloc, surt però si no ha petat res el rau original també és força dur

    En general és un lloc amb poques vies però molt guapes!

    A ROCA MAURA comentar que la via dels PICATS al sector Esquerra ( ala dreta de NATALIA CREC), va sortir l'any passat en rotpunkt ( desconec si s'havia fet, sempre apareixia amb interrogant i només sabia d'alguna asc. en toprope). Quedaria de 7c durillo, amb un pas sobre un rom una mica inferno ( millor en dies ennnuvolats o sense sol).

    Saluuuut!

    TR

    ResponElimina
  4. Ei!!!merçi per la info extra!!!!.L'hi acabo d'enviar un fb a en Pep,en funció del que digui deixo la entrada o la trec.
    Ah!vàrem anar al Folló i ens va anar molt bé l teva info, la puc penjar al blog???

    ResponElimina
  5. cap problema makina, la meva síq ue és ben bé oberta, publica i tal...si vols citar CELIAVERN guai, i si no també...no em fa res.

    HI ha en FERNANDO ( Blog ESPACIO AMOR y LOCURA) que també s'hi ha deixat caure, mmés en clau d'esportiva, i en MOHAWK que igual hi ha repetit visites, allà hi ha altres ressenyes, en FERANDO té dos microsectors esprtius ressenyats. Sé que s'hi ha treballat per part d'altra gent en algunes vies més, tot esportiu, així com sp'hi han obert vies de 2-3 llargs més modernetes...

    ResponElimina
  6. Bones!

    L'altre dia ens vam passar pel sector amb un colega a fer uns pegues...

    - La vía número 15 la vaig trobar un 6b ben consolidat, inclús hi ha qui diu 6b+, jo la deixo de 6b. Molt molt bona vía de col.locació.

    - A la esquerra de la vía 15 hi ha un 6a de canto.

    - Entre la vía 16 i 17 hi ha una vía de 6c+ (segons ens va dir un escalador).

    - Menció especial al bonissim 7a (vía 17). Entrada bloquera intensa per sortir per cantos fins la reunió.

    - A la dreta del 7a hi ha un 6a+ plaquer.

    No vam probar la resta del sector perquè li donava el Sol, però les vies de la dreta de la cova tenen molt bona pinta.

    Salut!

    ResponElimina