dilluns, 25 de gener del 2016

Via Rat Penat al Folló.

Sostinguda via de díedres de diferents mides.Tot i que s'hi veien els tacos d'antics espits m'imagino que la via no es fa massa i per aixó la roca demana certa precaució. La R1 te un bolt amb anella i dos antics espits a més d'un pitó.Els llargs fan 30 i 20 respecti ament.


Accés: Per la C-17, passada Sta Eulalia de Tagamanent, a mà dreta veurem una desviació que duu a Tagamanent. Per carrers senyalitzats ens hem de dirigir al "turó de Tagamanent i Museu Etnològic", prenent una pista transitable que ascendeix la muntanya d'esquena a BCN, està asfaltada en un tram, i segueix amb valla de fusta dins del "parc Natural del Montseny". Quan la pista ja ha fet un revolt de paella fa una estona i ascendeix de cara a BCN, a mà dreta veurem un camí que baixa lleugerament, el penúltim abans d'una casa. Seguir el camí uns 300 mts fins veure un lloc a ma dreta, on aparcar.
Aproximació: Des d'on aparquem ja surt un camí que va en direcció al cingle. Hi arribem a l'alçada d'una gran escletxa al terra i de la reunió de la via Setè Cel. El que hem fet nosaltres és entrar a dins de l'esquerda al final de la qual hi ha la reunió de la via l'Estreta. Aquesta reunió consta d'un bolt amb anella i un químic vinculats a través d'una cadena que ens serveix de passamà per asegurar-nos la curta desgrimpada de la xemeneia. Un cop aquí hem tirat un ràpel de quaranta metres fins la base de la cinglera. Aquest ràpel poter es pugui fraccionar enganxant el que deu ser la R1 de l'Estreta ( dos químcis). Un cop a la base de la cinglera caminar en direcció a al C-17 fins a localitzar el peu de via,nom escrit a l'iniçi.
Orientació: sol a partir de les 12.
Dificultat obligada:V+/A1.L'hem trobat més difícil del que diu la ressenya,sostinguda en el V+/6a amb dos trams més malparits a cada llarg que hem solucionat amb A1.
Material: si anem en lliure una desena de cintes exprés. Nosaltres he fet servir un tascó petit i un joc de friends de l'Alien groc al Camalot de l'1 i un estrep.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada