dimecres, 16 de març del 2016

Buriles Rojos a la Panxa del Bisbe

Molt bona via de placa sobre la roca excel·lent de la Panxa del Bisbe. El primer llarg, potser el més difícil, és de finura i presa petita. El segon és més vertical, però amb molt bona presa. I el tercer llarg és una immensa rampa, podrem triar el camí que més ens convingui mentre busquem els emplaçaments per assegurar-nos.
Fa uns anys es va reequipar amb parabolts afegint més assegurances de les originals. Posteriorment es va desequipar deixant-la tal i com es va obrir. Això vol dir que trobarem 4 parabolts al primer llarg, 3 al segon i la resta net. També es troben alguns merlets llaçats. Si busqueu informació per internet aneu al lloro, moltes ressenyes indiquen més assegurances de les que hi ha actualment i que es pot fer només amb cintes exprés. Si no voleu afrontar una escalada exposada porteu friends i algunes bagues per a merlets.


-Cordada: Busquets i Macau.
-Aproximació: Del Monestir prendre les escales dels pobres, al Pla de Sta. Anna agafem el trencant de la dreta que passa per la base de la paret. La Buriles Rojos la trobarem just al cim de l'últim tram d'escales, hi ha un petit clar entre els arbres que hi ha al peu de paret. El primer parabolt està un pèl alt però es veu.
-Orientació: Sud



-Material: Cintes exprés, bagues per a merlets i friends (joc d'Aliens i Camalots fins el número 1). Nosaltres hem fet servir aquests, però segurament es poden posar altres peces.
-Grau obligat: V/V+



-Descens: Ràpel d'uns 30-35 metres cap al coll nord. Després baixem per la canal de la cara oest, primer entre la vegetació i després pel despreniment, fins al camí de les escales dels pobres.
-Ressenya: Nosaltres hem fet servir el llibre de Sant Benet. Al blog d'escales rodones hem trobat aquesta topo que ens pot donar una idea d'on estan les assegurances:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada