dimecres, 27 d’abril del 2016

Díedre de les Coliflors al Martell

Via oblidada en una agulla que es deu escalar molt poques vegades l'any. Almenys és el que ens ha semblat quan hem comprovat l'estat de ràpel. El díedre de la primera tirada és evident i l'agulla està situada en un lloc proper, per on passem moltes vegades quan anem a escalar la part alta d'Agulles. Me l'havia mirat moltes vegades des de l'esplanada que hi ha al costat de l'Agulla del Capdamunt. Mai hi havia vist cap cordada, ni tampoc havia llegit cap piada a la xarxa. En Luichy no la deixa massa bé, però a nosaltres ens ha agradat força.


-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella. Anem carenant a l'esquerra seguint un camí amb marques vermelles. Quan estem a punt d'arribar a la Saca Gran ens desviem a la dreta per dins el bosc. Arribem a l'agulla i l'anem vorejant cap a la dreta fins a la cara sud. L'inici de la via és evident, al peu del díedre de la cara sud.



-Orientació: Sud
-Material: La via està molt poc equipada, tant el tram del díedre com el de placa. Vam posar Aliens i Camalots del 0.75 al 3.
-Dificultat obligada: V. 



-Descens: Curt ràpel per la cara nord. Menció especial al ràpel del cim, uns filferros rovellats que pengen d'una alzina morta. Per sort, una mica més avall hi ha una alzina des d'on es pot muntar un ràpel en condicions (preveure cordinos).



-Ressenya: Al blog d'en Luichy hi ha la ressenya dels oberturistes, tot i que potser el grau és una mica alegre:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada