dilluns, 9 de maig del 2016

Via del Sostre llis al Puig de Millà.



Segons els seus autors, serà la més clàssica de la paret. A mi em via semblar una via prou ben parida, súper lógica i menys algun tram puntual de placa tota en fissures i diedres de diferents mides. La roca a les dues primeres tirades demana alguna precaució.

Accés: No el recordo perque conduia. Se que al Port d'Àger vàrem agafar una pista a just a sota del bar i que vàrem arribar per camí més o menys bo ( si ha plogut no) al Pla de les Bruixes. Un cop aquí vàrem agafar un trencant a la dreta amb un pal senyalitzador a l'iniçi.La pista aquí si que empitjora,crec que vàrem fer uns dos quilòmetres en aquest tram fins que ens en vàrem cansar.Per aparcar no hi ha problema ja que la pista aquí són pràcticament dues roderes en un prat i quan t'en canses apartes el cotxe i ja està. Anàvem amb la C-15, que és com un tot terreny jo no m'hi ficaria amb qualsevol cotxe, amb un de baix pilles càrter fijo.Compte!!!!!!.
Aproximació: Seguim la pista/camí d'on hem aparcat que es va encaixant en una vall/torrent. En un moment en que el camí gira i crec que s'acaba la traça hem de sortir de la vall i pujar al vessant de la nostre dreta,atents a aquest punt,hi ha fites. Una dèbil traça ens encara cap a la carena,algunes fites. Guanyem la carena a l'alçada d'una petita franja rocosa. Seguim la carena a l'esquerra, bones vistes de Montrebei,fins a un coll.Bon lloc per deixar motxilles. Aquí cal baixar a peu de paret per la Canal de la pedra trabada.Hi ha un tram de desgrimpada on cal anar alerta, quan passem per sota del bloc (III+) i un ràpel d'uns 15 metres sobre dos bons ponts de roca.L'iniçi de la via es troba uns tres cents metres més enllà del final de la canal. A la dreta de l'evident sostre llis, en un díedre i no es veu l'espit del primer llarg.

Orientació: Oest,no l'hi va entrar el sol fins a quarts d'una.
Material: Algun tascó i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 4.Nosaltres hem repetit 2,3 i 4..Al primer llarg m'ha semblat veure rastres de pitonatge,just al tram abans d'arribar a l'espit.Potser ens pot anar bé un ola o universal per aqaquest tram.La xemeneia del darrer llarg m'ha semblat de mal assegurar,potser amb algun Camalot del 5/6 es pot assegurar.

Descens:  Desfem el camí de l'aproximació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada