dimecres, 1 de juny del 2016

Anticrestas al Pic de Sant Cugat.


Via de plaques guapes però discontinues. Hi ha tirades amb algun matollot inevitable i d'altres amb algunes plaques impecables sobre roca d'adherència apostuflant.
La via està tota equipada i cap llarg ens ha semblat extremadament obligat. La tunyina arriba en els últims llargs, on una placa de 6a+ amb una roca impepinable, seguidament d'un llarg de 6c estratosfèric, plaquero a més no poguer i amb un ambient immillorable i ja per acabar dos llargs de 6a i 6a+ respectivament fan que arribis al cim del pic de sant cugat amb un bon regust de boca després d'un 4rt i un II.
Cordada: Aniol Coma, Pol Guinart, Marc Busquets.
Orientació: Sud
Aproximació: Ull! Val estar atents. Ja arribats a Sopeira, aparquem el cotxe al pont de la central hidroelèctrica passat el poble. Des d'aquí al peu de via són 5 minuts.
Un cop estàs a la carretera després del pont anar cap a la dreta. Trobarem dos canals; la primera comença on hi ha una tanca rovellada i la segona comença just després d'aquesta que és on comença la via. Nosaltres no teniem gens clara l'aproximació i ens hem colat per la primera canal (la de la tanca rovellada) hem arribat a dalt de tot de la cresta i em començat la via des de la R2. Per tan, sobretot, entreu per la segona canal. No podem explicar bé el peu de via perquè això, ens l'hem saltat.


Material: Hem portat joc d'aliens, 0.5, 0,75, 1 de camalot. Hem utilitzat alguns aliens al 9è llarg i el 0,75 al 8è.
Grau obligat: 6a+/A0.
Descens:Un cop arribats a la reunió de l'ultim llarg de II (molt curt) i just a sota del cim, tirant per la dreta es pot desgrimpar (amb carinyo). Un cop a la base de la paret, buscarem un camí marcat i amb fites que ens portarà al cap d'una cresta on hi ha una instalació de cordes fixes. Baixarem per la vessant sud. En acabades les cordes fixes, veurem que arribem a una canal on veiem el peu de via del 6c. Seguirem baixant per aquesta canal fins que trobem unes cordes que venen de la feixa de pas del llarg de 6a+ al llarg de 6c.
Aquestes s'empalmen amb una instal.lació amb cables d'acer.
Un cop això ès qüestió d'anar seguint aquesta "ferrata" fins arribar on s'acava l'instal.lació. A partir d'aqui tirarem a l'esquerra estant de cara a la paret i baixarem per una canal fins a buscar una altre canal de calcari. "Camí marcadet".
Anem seguint fins que el camí ja és més marcat i veurem que passem per el peu de via (que nosaltres no em fet). Arribem a la carretera i caminem fins al cotxe. Temps de baixada: 45 minuts ben llargs.

2 comentaris:

  1. Despues se alargó otros 4 o 5 largos más hasta la cima.

    ResponElimina
  2. Bones Luichy!,ja ho vàrem veure però s'ens n'anava del presupost....
    Salut i metres!!!!!

    ResponElimina