dilluns, 20 de juny del 2016

Sombra a luz de luna al Gorro Frigi.


Via oblidada a la cara est del Gorro Frigi. Ascendeix per un terreny molt vertical buscant les debilitats de la paret, per aquest motiu haurem de fer unes quantes travesses. La via és bastant guapa, tot i que no hi trobarem cap llarg de patates vertical que tenen moltes vies de Gorros. Està equipada amb burils que costen molt de veure, sobretot a les parts més fàcils on les assegurances allunyen més.
Al flaqueig del tercer llarg ens hem trobat una via de parabolts que venia de baix, ens ha semblat que podria ser la Bella Easo. Potser hem anat massa a la dreta, o potser aquesta via passa molt més a prop del que marca la ressenya.



-Cordada: Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
-Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Al pla de Sta. Anna anar pel de sota i quan sortim al camí transversal ( St. Joan-St. Jeroni ) seguir-lo a la dreta i ens deixarà al camí transversal que va per sota dels Gorros i les Magdalens. El seguim i a sota del Gorro Frigi i la seva cara Est agafem la canal per on baixa la Normal. Passat un ressalt que cal grimpar (ara hi ha una cadena) localitzem l'inici de la via. Pot costar una mica de trobar, està a l'esquerra de la Free Light sobre un petit arbre caigut. Hi ha el nom pintat en vermell, però també costa molt de veure. La bauma on es monta la R1 és la referència que ens ha anat més be.




-Orientació: Est.
-Material: La via està equipada amb burils. Hem fet servir una xapa recuperable; el semàfor d'Aliens i un Camalot del 0.5 ó 0.75. La R2 i la R4 es poden muntar a les vies del costat que estan en parabolts.
-Grau obligat: V+



-Descens:. De la darrera reunió ( sota el cim, no cal anar a la creu ) anem a buscar el ràpel que queda a mà esquerra ( mirant la paret ). N'hem fet dos: 35 i 45 metres.
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la ressenya del llibre d'en Luichy de Gorros. També està molt bé una ressenya d'en Luichy més vella (amb les assegurances marcades) que hem trobat a Kpujo:



7 comentaris:

  1. Hola, la reseña de pedraneu no es la original, es hecha por mi de cuando la repetimos.

    ResponElimina
  2. Bones Luichy!.No sabia ps que era teva.La veritat és que no ho hagués endevinat pas.
    La deixo o la trec?.
    Merçi!

    ResponElimina
  3. Bon dia.

    Fa dies que me la miro, aquesta via.
    En qui estat es troben els burils?

    Gracies.
    Antoni

    ResponElimina
  4. Hola Antoni,
    Fa molts dies que la vàrem fer aquesta!!,si no vaig apuntar res suposo que és perquè estaven ok.
    Si hi vas i pots fer un comentari al respecte t'ho agrairé ja que així la piada serà ben complerta.
    Merçi per avançat!
    Salut i rovell!!!.

    ResponElimina
  5. Pel que recordo estan en prou bon estat (per ser burils). També estan molt mimetitzats amb la roca, suposo que deu ser pel rovell...

    ResponElimina
  6. Enhorabona per treure de l'oblit aquesta via. Els Parabolts de la tercera tirada q comentes podríen ser de la Fre Light...éren nous i de la Feec?

    ResponElimina
  7. Hola Jaume!,ja no m'en recordo que fa molts dies.Aviam si algú hi va i ens ho pot dir.
    Salut i Gorros!

    ResponElimina