dimecres, 8 de juny del 2016

Via del Pato a la Font ferrera.



Petita via de placa conglomerada, ben sostinguda. No és exposada però les xapes, pel meu gust, allunyen prou com per haver d'anar ben concentrat. Les dues primeres xapes són espits i la resta parabolts i algún espit. La roca és bona però com que tampoc és una via hiper repetida convé no anar-se tirant a tots els cantos.
-Cordada: Aniol Coma i Marc Busquets.
-Orientació: Crec que Oest.
-Accés: Des de Solsona agafem la carretera que puja a Port del Compte i al Coll de Jou fins al restaurant Cap del Pla on aparcarem i ja veiem a ma esquerra i més baixes les parets de Font Ferrera.
-Aproximació: De sota del restaurant hi surt una pista que va en direcció a les parets, la seguim i passat un torrent agafem una traça que puja fins a la paret. Un cop aquí anem a la dreta fins el peu de via, dos espits visibles a la dreta del bolt de la Via d'en Joan.


-Material: La via es pot fer només amb cintes ( un parell de llargues i doble corda per l'inici de L1 ), nosaltres hem possat un Alien vermell per entrar a R1. Si no us mola fer pasos amb la xapa a mig metre dels peus porteu un joc de friends fins l'1/2 ja que es veien molts forats per rematar l'equipament.
-Grau obligat: V molt mantingut.
-Descens: Nosaltres hem fet un sol ràpel de 60 per la mateixa via, cordinos de recanvi per R2. La R1 te un bolt amb anella i un burí amb maillón per si convé fraccionar. Crec que també es pot baixar a peu.
-Ressenyes: Dels bons blogs dels locals: Rocaineu i Romanticguerrer. Merçi!!!!!

3 comentaris:

  1. ben bona! aquesta és la d'iniciació del lloc, com s'escalava abans..

    ResponElimina
  2. Ei Edu!,a mi em va molar!.Quina recomanes despres de fer aquesta?

    ResponElimina
  3. n'hi ha unes quantes de bones! la Sac de gemecs, la del Joan, i x graudar-te amb el coco la Nena sexy, .. al Triangle. Totes són similars, xo amb més o menys distància de les xapes. La Cadència ja la vam fer plegats. A la Bruixa, Romàntic Guerrer, via del Xuxe i Catarsis, i la dels Sostres, xo s'ha d'esperar a que acabi la prohibició per ocells. I molt recomanable la spit metal i la serezade a la paret del silenci.. romantic climbing. Avisa'm i coincidim!

    ResponElimina