divendres, 14 d’octubre del 2016

Dakota Line a los Mallos de Agüero

Recordo que durant el primer viatge que vam a Riglos ens vam fixar en unes parets que hi havia davant mateix, en aquell moment ens eren totalment desconegudes. Poc després vam saber que eren Peña Rueba i los Mallos de Agüero. Eren poc concorregudes i no hi havia massa informació. Només sabíem que tenien poques vies i que eren difícils. Fa uns anys es va despertar l'afany oberturista a Peña Rueba i ara ja compta amb un munt de vies per tots els gustos. Agüero va quedar més arraconat, però a poc a poc s'estan obrint vies. La roca de la Dakota line no és de primera qualitat (això sembla un denominador comú a Agüero), però l'abundant nombre de xapes ens permetrà escalar sense patir massa i forçar en lliure fins on convingui.


-Cordada: Busquets i Macau.

-Accés: Anem al poble de Agüero, a 5 quilòmetres de Murillo seguint una carretera local. Hem d'intentar aparcar a la part alta del poble, al costat d'una font.
-Aproximació: La via està en una paret que dóna al poble, al costat de Peña Sola. Des de la font seguim un camí que dóna de la volta als Mallos de Agüero. Al cap de pocs minuts trobarem un camí que surt a mà dreta. Seguim aquest camí, pujant en direcció de la bretxa que separa Peña Sola de la resta de Mallos. Poc abans d'arribar a la bretxa ens desviem a la dreta per accedir a peu de via. La via comença en un díedre obert (parabolts visibles).





-Orientació: Est.
-Material: La via està equipada amb parabolts, només calen 16 cintes exprés i estrep.

-Grau obligat: V+

.

-Descens:. Es rapela per la mateixa via (cal doble corda). De la R7 a la R6. De R6 a R4. De R4 a R2 (cal guiar aquest ràpel per arribar bé a la segona reunió). De R2 al terra.
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la ressenya de l'Indi que surt a la Nochedelloro:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada