dilluns, 26 de desembre del 2016

L'Ou com balla.



Per culpa de la pluja abandonem a la feixa deixant pendent el darrer terç de la via. La part que hem fet a mi m'ha agradat força per variada ( no m'ha semblat tant de díedres com es diu) i sostinguda. Suposo que la via no es fa massa i convé anar-hi predispossats a trobar algún tram herbós i d'altres amb roca a controlar.Parlant de roca a la terçera tirada,la primera que hi ha per sobre del camí, hi ha uns blocs ben grans recolzats en un arbret i quecal esquivar en un petit flanqueig a l'esquerra. Crec que el millor seria tirar-los, posant-nos d'acord amb algun caminaire que talli el camí mentre el segón de corda tira els blocs. L'Albert que si que ha fet tota la via em passa el següent comentari sobre les dues darreres tirades: "Els llargs que queden fins al cim són més de díedre, de fet els dos últims van exclusivament per fisures i díedres. La penúltima tirada és molt llarga, potser fa 45-50 metres. Cal gestionar bé el material per no quedar-se sense."
Accés: Aparcament de la Salut a Collbató.
Aproximació: Des de l'aparcament de la Salut seguim la carretera que porta a les Coves del Salnitre fins al primer revolt. Aquí comença un corriol que va resseguint la base de la paret. No està molt fresat, però es segueix bé. Després d'uns 10 minuts arribarem a l'iniçi de l'Aranya ( nom escrit ). La via comença uns deu metres a l'esquerra,just passat un petit bloc recolzat a la paret formant un pont de roca, punt on la vegetació no ens deixa avançar més. El primer pitó costa de veure.
Orientació: Sud.
Material: Un joc de tascons i un altre de friends de l'Alien blau al Camalot del 3 (4 opcional).
Grau obligat: 6a/A1e.
Descens: Un cop acabada la via tenim dues opcions: sortir a la carena i anar a buscar la canal de l'esquerra o rapelar per l'Aranya,crec que aixó darrer és el més recomanable. Amb dos ràpels de 60 i una desgrimpada som a la feixa. Arribats en aquest punt hi torna a haver dues opcions: desgrimpar un tram de feixa i seguir rapelant per l'Aranya o bé anar a buscar la canal. Nosaltres hem anat a buscar la canal i l'hem desgrimpat uns doscents metres. Novament tenim dues opcions: seguir la canal fins al final on caldrà fer un ràpel d'uns 20 metres sobre un sol bolt amb maillón que ens deixarà al Camí de la Santa Cova. L'altre opció és deixar la canal i anar a ma dreta ( en el sentit de la marxa,d'esquenes a la paret ), enganxem un tram de corda fixe i unes escales per acabar anant a espategar al camí de la Santa Cova molt a prop de les Coves del Salnitre.
Ressenya: Aquesta que he penjat de Rocaineu està molt bé, però hi afegiria el següent:
L2: Hi ha un segón clau, just en el punt on cal anar a l'esquerra.
L3: Hi ha una fletxa pintada sense nom al punt on la tirada arrenca del camí.
L4: Després del primer pont de roca flanquejar clarament a l'esquerra no seguir recte amunt pel díedre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada