dilluns, 8 de maig del 2017

Eclipse de mar a la Peluda.

Via amb molt poques referències situada a l'aresta sud-oest de la Peluda, l'única info que hem trobat a la web és la piada de la primera ascensió escrita per un dels aperturistes. Ens hi vam acostar seguint la topo de la guia d'Agulles i des del peu de via era tot bastant evident: es veien algunes xapes, el topi de la primera reunió i el desplom de l'inici del segon llarg. La via està equipada amb espits, alguns d'ells amb xapa casolana. El desplom del segon llarg el marquen de 6a, però a nosaltres ens ha semblat una mica marciano. En tot cas no és obligat. Hem fet la via en un sol llarg utilitzant cintes llargues, són 60 metres justos.

-Cordada: Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella. Anem carenant a l'esquerra seguint un camí amb marques vermelles. La via comença just abans del pas de les cordes fixes, queda uns 5 metres a l'esquerra de l'inici de les cordes, al costat d'una alzina.


-Orientació: Sud-oest
-Material: La via està equipada amb espits, només calen cintes exprés. L'estrep pot anar bé per superar el desplom del 2n llarg.
-Dificultat obligada: V.



-Descens: Des del cim de la Peluda fem un ràpel d'uns 20 metres per la cara est. Després baixem per la canal que separa l'Agulla del Capdamunt i la Peluda fins a trobar el camí que porta cap a les Portelles (marques vermelles).
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la guia d'Agulles. Al blog de l'aperturista també hi ha una ressenya:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada