dilluns, 10 de juliol del 2017

Saelicke-Mir al Frare de baix.




Clàssica del Frare de baix que ha quedat parasitada per altres vies més noves. De fet, hi ha alguns punts on es pot xapar sense problemes els parabolts de les vies del costat, com per exemple al final del primer llarg o a l'inici del segon. La via està equipada amb els burils originals, bastant vells. Però a les reunions trobarem algun parabolt. La via guanyaria si es reequipés i es netegés una mica el díedre de segon llarg. Menció especial al bloc mida nevera que hi ha a la meitat del segon llarg!!!! Té molt mala pinta i sembla que estigui a punt de caure!!! Si caigués escombraria la segona reunió perquè el bloc queda a la vertical d'aquesta. 


-Cordada: Busquets i Macau
-Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.

-Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves ( Camí del Clot de la Mònica ). Seguim aquest camí fins a localitzar un corriol que surt a la nostra esquerra (fita). Aquest corriol porta fins al peu del Frare de baix. La via comença just a l'aresta sud.



-Orientació: Sud.
-Material: Cintes exprés i un Alien vermell o Camalot 0.5/0.75 pel díedre final. Estrep opcional.
-Dificultat obligada: V/V+


El bloc del segon llarg. És més gran del que sembla a la foto.

-Descens: Ràpel d'uns 50 metres des de la reunió del cim.
-Ressenya: Nosaltres hem utilitzat la topo que surt a la guia nova de la cara sud d'en Luichy. Els graus d'aquesta última guia són més realistes que els que surten a la guia vella.

1 comentari:

  1. La llastra ja no hi és:

    https://twitter.com/mossos/status/1016024127344345088

    ResponElimina