divendres, 7 de juliol del 2017

Shar-Strep a l'Agulla Manolito Garcia.

Escalada de dos llargs a la cara nord-est de l'Agulla Manolito García. De totes maneres, l'únic llarg interessant és el primer que és força continu. El segon llarg, després d'uns passets a la sortida de la reunió, és una rampa fins al cim. En aquesta zona cal anar en compte perquè hi ha roca solta i podem tirar pedres amb les cordes al company que està a la reunió. La via està equipada amb parabolts del 8 i un pitó. De bon combinar amb alguna via de la carena del Dumbo com la Llimac groc o la Nexus.


-Cordada: Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles ( senyalitzat ). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal Ampla fins a l'agulla Sens Nom. En aquest punt remuntem a l'esquerra pel mig del bosc fins arribar a la base de la paret. Hem de resseguir l'agulla cap a la dreta fins arribar a peu de via. La primera assegurança és un clau molt llampant de color vermell.


-Orientació: Nord-est.
-Material: Cintes exprés. Opcionalment pot anar bé un Alien ( groc?) per protegir els primers passos fins a xapar el pitó.
-Grau Obligat: V+.
-Descens: Ràpel d'uns 20/25 metres des d'una savina pel costat nord de l'Agulla. Després potser la manera més senzilla de tornar al refugi és remuntar rodejant l'Agulla Alta de la Miranda per la seva cara est fins arribar al camí de la travessa d'Agulles (marques vermelles). Si el seguim cap a l'est en poca estona arribarem al Portell Estret.
-Ressenya: Nosaltres hem fet servir la topo del blog de l'Escalatroncs:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada