divendres, 12 de gener del 2018

98 Octans per la variant Gasóleo B a la Magdalena Superior


Repetim la 98 Octans de la Magdalena Superior, però aquest cop ho fem per la variant Gasóleo B. El 3r llarg de la 98 Octans va amb tendència a l'esquerra evitant el mur que hi ha a la vertical de la segona reunió. La Gasóleo B li fot directe per aquest mur, amb algun passatge vertical i atlètic.

Tema a part és el que està passant amb el peu del ràpel de la Magdalena Superior. Allò s'ha convertit en el WC dels turistes que puja a la Miranda de Sta Magdalena. Quan tires les cordes has d'anar molt en compte, allò està ple de tifes i és probable que les cordes caiguin a sobre d'una!!!! És fastigós!!! Potser es podrien podar les 4 alzines que hi ha al peu del ràpel per treure intimitat a l'indret, i així la penya aniria a fer les seves necessitats a una altra banda.


-Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
-Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Al pla de Sta. Anna anar pel de sota i quan sortim al camí transversal (St. Joan - St. Jeroni) seguir-lo a la dreta i ens deixarà al camí transversal que va per sota dels Gorros i les Magdalenes. El seguim i a sota del Gorro Frigi agafem la canal per on baixa la Normal. Hem de pujar aquesta canal i al cap de poca estona ens desviem a l'esquerra fins a la base de la Magdalena Superior. La via comença a la dreta de la paret (parabolts grocs visibles).


-Orientació: Nord-est.
-Material: Només calen cintes exprés, la via està totalment equipada amb parabolts (la majoria de color groc).
-Grau obligat: 6a.


-Descens: Un ràpel llarg (d'uns 50 metres) o dos ràpels curts (d'uns 25 metres) per la cara est. Atenció amb el que trobem al peu del ràpel!!! Després agafem el camí que rodeja la Magdalena Inferior fins a les escales de Jacob que ens retornen al camí transversal de Gorros.
-Ressenya: Hem anat amb la que surt a la guia nova d'en Luichy. Per la web he trobat aquesta:


1 comentari:

  1. Ya no suele rappelarse por la via normal, sino usando las anillas mas a la derecha encima del contrafuerte, vias Cuca y Super Frio, que nos dejan unos metros dentro de la canal, pero es mas saludable para la salud de las cuerdas, el problema es constante en gorros, por la actitud de abandono del Patronato, se suben a miles de turistas por el fenicular, sin control ni guias de la federación ni patronato, al triplete generalitat, FGC y patronato solo les importa la "pela", con los abusos del precio de los billetes bien podrian tener guias y "paseadores" de guiris....

    ResponElimina