dimecres, 3 de gener del 2018

Magical mystery tour a la Roca de Sant Martí.



Diuen que aquesta és la via més llarga de la Plantació, de totes maneres hem de tenir en compte que els dos primers llargs són, en general, força tombats. A partir del tercer llarg la via guanya qualitat, i segurament el quart llarg és la millor tirada de la via. Un llarg flanqueig ple de forats i preses anatòmiques. A més a més, el final de la via ens deixa al peu de la Roca de Sant Cugat. De manera que serà molt fàcil enllaçar amb qualsevol via d'aquesta agulla i així tenir una integral de més de 300 metres de llargada. Més amunt encara hi ha més opcions per continuar escalant, com per exemple la Mamella.


-Accés: Esplanada d'en Nubiola, al costat de la Vinya Nova.
-Aproximació: Seguim la pista direcció Collbató (ara tancada al trànsit) fins al pàrquing del Clot de la Mònica. Pugem per una pista en mal estat que creua un olivar. A on mor la pista hem de prendre un camí a la dreta amb marques blaves. L'anem seguint fins que arribem a una bifurcació senyalitzada: Pollegons esquerra i Sant Joan dreta. Nosaltres seguim direcció als Pollegons. El camí baixa al Torrent del Llorers, i just quan el creua nosaltres el seguim cap a la dreta torrent amunt (fita). El principi el torrent és força pla però més amunt trobarem ressalts verticals equipats amb graons metàl·lics. La via comença a dins el torrent just passada la canal de la Triple. Hi ha les inicials MMT gravades a peu de via


-Orientació: Sud-est.
-Material: Cintes exprés i friends mitjans.
-Grau obligat: V+.


-Descens: Desgrimpada per la via Normal (nord) que ens deixa al peu de la Roca de Sant Cugat. Si anem cap a l'esquerra (oest) trobarem la Canal de la Triple que ens tornarà a peu de via.
-Ressenya: La dels oberturistes (germans Masó) està molt bé:


2 comentaris:

  1. Sí, posant els peus (fent oposició) a unes alzines que hi ha al peu del llarg. Una mica forçat..

    ResponElimina