dimecres, 21 de febrer del 2018

Via della Diffesa al Pilastro Marragone.




Segurament a la illa hi deuen haver millors escalades granítiques.L'entorn és solitari i tranquil,no hi ha aproximació i la via està desequipada malgrat un pitó i un parell de cordinos.Dit aixó,penseu que la via és curta,te una feixa,una mica de verd i la baixada és força incómode.A veure si algún entes en l'escalada sarda ens recomana alguna bona via granítica!.

Accés: Cal anar fins al municipi de Padru. Entrant/sortint del poble agafarem una carretera més petita a la dreta/esquerra amb un cartell que diu "Monte Niedu". Al cap d'uns 6 quilómetres la carretera passa per peu de via. Trobarem un aparcament uns cent metres abans del peu de via a ma dreta.Si seguim carretera amunt trobarem un aparcament més ampli amb una font,bon lloc per vivaquejar.El dia que hi vàrem ser nosaltres no rajava,millor agafar-la abaix a Padru on també hi ha supers i benzinera.


Aproximació: la via comença a pocs metres de la carretera
Grimpem el marge,trobem l'evident díedre amb una sageta de la ??? i flanquejant deu metres a la dreta arribem al peu de via.Placa amb una tímida fissura i una petita fletxa vermella.
Orientació: sud.El sol hi entra sobre les deu i segurament resti asoleiada fins la posta.
Material: algun tascó i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3,força vagues per merlets i ponts de roca. Mola portar recanvis pel ràpel de cim ( merlet,vaga de 60 ok ).
Horari: 2 hores i mitja per la via i una per la baixada.Si es troba ràpid la baixada es deu fer en mitja hora.
Dificultat obligada: V/A1.
Descens: Baixarem pel vessant que escalant la via ens quedava tota l'estona a la dreta.Desde el cim fem un ràpel d'uns deu metres fins a un collet.Crestejem uns vint metres més i amb un pas de desgrimpada de III assolim un coll més marcat.Aquí haurem de baixar al vessant de la dreta,d'esquenes al cim.Podem fer-ho de dues maneres diferents: Rapel curt no equipat des d'una alzina o baixar a la canal de l'altre costat,vorejar una agulla i per un altre coll entrar a la canal/vessant per la que baixarem.Nosaltres hem fet aixó i està força brut però es passa.Un cop a la canal/vessant la baixada és bastant incómode i embardissada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada