dimecres, 11 d’abril del 2018

Fiorel.la a la Pala Alta.


A mi em va agradar,al company no.Jo vaig gaudir a tots els llargs:al primer per lo exótic de la espeleo,al segón no és un Ae soso d'anar xapant bolts ja que te un parell de pasos a equipar,el terçer demana escalar i l'últim m'ha fet bufar però sempre amb un friend a prop i amb roca sputnik.Al company l'hi ha semblat que s'escala poc fent aquesta via,de totes maneres he tingut la sensació d'escalar més en aquesta via que a la veïna Via del Llons.
 Accés: Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció a l'ermita de Montalegre, alguns cartells. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Arribem a un revolt a l'esquerra just abans de que la pista fagi una forta pujada. Aquí aparcariem en cas d'anar a la Pala dels Pelats,actualment la pista està arreglada per continuar pujant,només cal vigilar en un tram pla de més amunt. Avançem per la pista,que després d'una forta pujada comença a planejar per sota de les parets. Passades les parets arribem al Coll de Porta. En aquest punt cal estacionar a la nostra dreta,abans de que la pista fagi un marcat tomb a l'esquerra. Tanca de fusta.


Aproximació: La via es veu perfectament des de la pista de la base. En cas d'aparcar al Coll de Porta caldrà recular per la mateixa i en cas d'aparcar a baix cal pujar per la pista.
Material: Frontal i dos estreps per persona.15 cintes exprés i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 4.
Grau obligat:V+/A1.
Descens: La via acaba en una vira que cal seguir uns 70 metres a la dreta,millor encordats i aprofitant alguna de les xapes que hi ha. Un cop a peu pla pujem a la carena i busquem un bon camí a la dreta que ens 5' ens deixa al cotxe. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada