divendres, 13 d’abril del 2018

Ful de sac al Setrill


Segurament la cara sud del Setrill és de les parets més llargues d'Agulles (descomptant la cara nord). I la Ful de sac és la via més assequible per gaudir de la seva fabulosa roca. El primer llarg és el més exigent, vertical i prou mantingut, a la meitat hi trobarem el pas més fi. Els altres dos llargs són més tombats, cadascun amb un petit mur vertical. Sovint la roca dels primers metres de la via està recoberta de verdet que t'obliga a estar bastant atent als peus...

-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal de l'Ou. Remuntem per la canal fins al Setrill. La Ful de Sac comença al costat d'una alzina (xapes visibles). Atenció a no confondre's amb la Salvador-Àlava que comença més a la dreta.



-Orientació: Sud.
-Material: Només calen cintes exprés.
-Grau Obligat: V+.



-Descens: Desgrimpem uns metres per la cara nord fins a una alzina. D'aquí muntem un ràpel de 35-40 metres fins al terra. També es pot baixar amb un ràpel d'uns 50 metres pel via Bon Voyage cara est) equipada amb parabolts i argolles.
-Ressenya: Nosaltres hem fet servir la topo que surt a la guia d'Agulles. La del Col·leccionista de vies està prou bé. Diuen que l'A0 del primer llarg és 6a.


2 comentaris:

  1. Una via ben maca i que et fa escalar atent, ara a per la Salvador Àlava que fa molt bona pinta.

    ResponElimina
  2. I tant totes les clàssiques s'han d'anar repetint!.
    Jo se que les he fet però les tinc totes barrejades,la Salvador Àlaba i la Bon voyage....a tornar-hi!!!
    Salut i clàssiques!!!

    ResponElimina