dimecres, 4 d’abril del 2018

La Senda de los Ángeles a la Portella Superior


Aquesta via s'ha fet famosa amb el nom de la Senda de los Ángeles, però en realitat és una combinació de diferents vies obertes prèviament. Crec que el canvi de nom va ser arran d'un dels llibres d'en Picazo (l'últim de Montserrat?) on sortia publicada amb aquest nom. El primer llarg i bona part del segon pertanyen a la via Directa Eclipse, després continuem per la Ravic fins a la meitat del tercer llarg. Aquí ens desviem a la dreta per anar a buscar la gran repisa de la cara sud, segurament aquests metres són els únics originals de la Senda de los Ángeles. L'últim llarg pertany a la via UEC, o hi passa mooolt a prop. En quan a la via poca cosa a dir, segurament el pas més característic és l'arrencada inicial fins a xapar les dues primeres assegurances. Diuen que aquest primer llarg en lliure és 6b... Ufff!!! Potser el llarg més guapo és el tercer, sobretot si no fa vent...


-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella. La via comença just abans de començar a pujar cap a la Portella (xapes visibles).



-Orientació: Nord-oest.
-Material: Cintes exprés i potser estreps.
-Dificultat obligada: V+/6a.



-Descens: Ràpel d'uns 50 metres per la cara nord-est. El peu del ràpel és just al pas de la Portella.
-Ressenya: Bona ressenya la web de Lanochedelloro que indica les diferents vies que formen la Senda de los Ángeles:


2 comentaris:

  1. Bona via companys! l'heu fet aquest temps? la tenia per una via d'estiu.

    ResponElimina
  2. Hola Jaume,
    Aquesta via la vàrem fer una freda i ventosa tarda de Març...vàrem llepar fort amb la fred.
    Millor amb el caloret faller!!.
    Salut i stop hivern!

    ResponElimina