dimecres, 2 de maig del 2018

Aromes de Malanyeu.



Podria ser que s'anés convertint en la clàssica d'autoprotecció de Malanyeu.Nosaltres l'hem trobat del tot recomanable: roca boníssima,ni un bri d'herba llevat dels cinc darrers mètres,ambient,dificultats homogènies,tirades sostingudes i un final de festa sorprenet i espectacular.Comparada amb les altres vies catxarreres de la paret que he fet,Nadal i Integral Farigola Indómita, aquesta l'he trobat més sostinguda i homogènia.A la part final del primer llarg podem xapar uns bolts que hi ha a ma dreta d'una via esportiva.


 Orientació: Sud.
Accés: Poble de Malanyeu,aparcament a l'entrada del poble.A sobre de l'església i el camp de futbol. Hi ha una font al camp de futbol o a l'escola.
Aproximació: Del poble seguim el PR passant per darrera de l'església. Un cop hem sortit del poble arribem a una cruïlla de pistes.El PR baixa cap a una casa, nosaltres hem d'agafar la pista de dalt que ens portarà a uns camps enfeixats. Pujem una miqueta i travessem els camps cap a l'esquerra per una traça amb alguna fita. Seguim una estoneta cap a l'est,amb la paret a l'esquerra. Baixem al rec,el creuem i pugem a la paret. Amb la fotografia que penjo podrem ubicar la via des de l'aproximació.El peu de via cal buscar-lo cap a la dreta,just passada una porta.Des del terra estant ja veurem una fissura amb dos ponts de roca i un boix llaçat.El debut queda a la dreta de la Stoc de Coc(SC desdibuixat i bolts visibles) però m'ha semblat que entre l'Aromes i la SC hi ha unes quantes líneas,tant de bolts com de ponts de roca.


Material: Nosaltres només hem fet servir els Aliens del verd al gris i un Camalot 0.5. A la ressenya recomana portar un joc de tascons,un de tricams i un de friends fins al número 3.
Descens: Hem baixat amb 2 ràpels: 50(fracciobable,cordinos)+30.Pot molar canviar el cordino del primer que està en un abre mentre que el segón són bolts antics amb anelles.Per assolir la carena i baixar a peu ho hem vist força emboscat.


1 comentari: