dimecres, 23 de maig del 2018

Catalanofilia a la Roca Alta.



La via aprofita el pany de paret que quedava entre la Sol de España i la clàssica Peque Mantecas. Als escaladors més entesos i escrupolosos es podran queixar dels creuaments o interferències que hi pugui haver entre aquestes vies. A banda d'aixó podrem gaudir d'una escalada força homogènia,amb roca generalment bona i prou ambient. L'equipament de la via deixa molt de marge per l'autoprotecció,generalment de placa atlètica amb un parell de díedres i algún tramet més fi que l'hi donen varietat a l'activitat.


Accés: Hem d'agafar la pista que porta a l'ermita de Meià. Al cap de dos quilometres trobem una pista a la dreta que no hem d'agafar. Seguim 2.5 quilómetres més i aquí si que hem d'agafar una pista a la dreta que hi ha just pasada una casa. La seguim fins a una mena de collet amb uns bucs d'abelles. Aquí la pista puja a l'esquerra i , està en més mal estat. Nosaltres hem aparcat aquí.
Aproximació: Des de l'aparcament hi surt un corriol que puja força dret cap a la paret i que està senyalitzat amb algunes fites i amb punts roses. Al final veurem un altre corriol que baixa de l'esquerra i que deu ser la traça de baixada,nosaltres seguim un troç més fins a situar-nos sota de l'evident Díedre Farreny. Hi ha una traça que puja cap a peu de paret,passem l'iniçi del Díedre Farreny i de la Peque Mantecas i seguim cap a l'esquerra fins a localitzar el peu de via. Es veuen les assegurançes del primer llarg i no entra per un evident díedre on hi ha un projecte.



Material: 14 cintes exprés, tascons, joc de friends fins al 3, joc d'aliens. Poc equipada els 4 primers llargs, pràcticament equipada amb parabolts l'últim llarg.Si es va just pot anar bé repetir alguna peça a la primera tirada.
Grau obligat: 6a/A0.Potser es pugui solventar amb V+/A1. Diria que lo més obligat és a la primera tirada.
Descens: En comptes d'acabar de pujar a la carena nosaltres hem seguit de baixada a l'esquerra una feixa que ens deixa al camí de baixada. Aquesta feixa te alguna desgrimpada i està un pèl embardissada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada