dilluns, 7 de maig del 2018

Itinerance Ourlissene a la Dent d'Orlú.


Ens ha semblat una molt bona via,llarga i homogènia.Abunda la placa tècnica i d'aderencia però també trobem trams de fissura i sostrets que donem el toc variat a la via.Roca impecable,poca herba i força ambient.De cara a eventuals retiradea la via te totes les reunions equipades amb dues anelles.El ràpel que hi ha a peu de via sembla esquivable per la dreta (si ha plogut xungo),de R3 sembla factible baixar amb un sol ràpel fins a l'alçada del ràpel de l'aproximació,a partir de R7 es veuen unes xapes a la dreta que m'imagino que són de l'Aytolé,potser per aquí es podria rapelar.



-Accés: L'aproximació comença al pàrquing de la cara nord de la Dent d'Orlú. Per arribar-hi sortim d'Ax les Thermes direcció Ascou. Passem de llarg Ascou i continuem per la carretera fins arribar a un càmping que està al costat d'una presa. A l'alçada del càmping agafem una pista que surt a mà dreta. Més amunt prenem un trencant a mà esquerra i ja el seguim fins al final, on trobem el pàrquing,en un cul de sac amb una rotonda. Convé no deixar res al cotxe ja que hi ha hagut algún robatori.

-Aproximació: Hem d'agafar el camí de la Via Normal de la Dent d'Orlú. Abans de la pujada final ens desviem a mà dreta cap al coll de Brasseil. Baixem per l'altre costat del coll resseguint la cara est de la Dent d'Orlú fins a una instal.lació de ràpel.Tirem un ràpel a 45 mètres i de seguida veurem els parabolts de la via.

Orientació: Sud Est,sol fins les tres.
Material: Segons la guia es fa amb 11 cintes exprés i algún friend mitjà per l'aresta.Nosaltres hem fet servir el semàfor i el multirang mitjà ( equivalent a Camalots 0.5-1).En Luichy diu que hi ha "algun seguro lejos", a mi m'ha semblat que a la majoria de llargs hi ha alguna excursió i en algunes podem possar peçes.


Grau obligat:6a.
Horari: 7 hores de peu de via al cim.
Descens: Des del final de la via cal grimpar per la cresta a la dreta cap al cim. Reunions o ensamble al gust ( trams de IV aïllats).A la cresta anem trobant reunions de les vies que hi acaben. Un cop al cim seguirem la direcció que portem i baixarem per la Via Normal, no és difícil però hi ha desgrimpades sense pati. Si ha plogut l'hi costa d'assecar,passarem pel Coll de Brasseil,bon lloc on amagar la motxilla.

1 comentari:

  1. Massa llarga per aquests "avis"...però, com està de neu per anar-hi (la tapes, superse,...9?

    ResponElimina