dilluns, 14 de maig del 2018

Urdaburu al Tozal d'Espelunga.




Si ets un setegradista consolidat gaudiras com un nen.Nosaltres que som dels que hem de donar-ho tot per encadenar un 6b també hem trobat que la Urdaburu és una molt bona via.Creua un pany de paret espectacular amb una escalada combinada amb predomini del lliure.Per poc que t'agradi l'artifo també el gaudeixes ja que no són monótons Ae's sinó que hi ha pasos d'A1 intercalats on a vegades cal paciència per emplaçar el ferro però sempre amb un parabolt per allà baix.


Accés: Des de el municipi d'Ansó agafem la carretera que va al camping de Zurita, direcció Isàba, diría. Hem d'aparcar a ma esquerra a les envistes de la paret i a davant del Tozal de Espelunga.
Aproximació: La via és ben visible des de l'aparcament. Creuem el riu i enganxem un torrent sec que puja a l'altre cantó, hi ha fites.Aquest torrent ens pujarà fins al camí vell d'Ansó marcat amb pintura ( no recordo el color ). Quan estiguem a sota de la paret hem d'estar atents a localitzar una corda fixe,per aquí entra la Urdaburu original. Per entrar per la via Los Duendes del Valle com hem fet nosaltres cal seguir una mica més endavant el camí fins que trobem la inscripció DV,bolt visible.


Orientació: Nosaltres hi vàrem anar al Juliol i vàrem tenir sol a partir de quarts de dues.
Material: Hem fet servir 20 cintes exprés,un joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 2 ( el del 3 entra ) i un estrep per al primer de cordada. El pas de ganxo l'hem solucionat amb els Aliens blau i verds triangulats.


Grau obligat: El lliure dubtàvem entre el 6a i 6a+,amb l'artifo els entesos diuen A1 però jo diria A1+.
Descens: La baixada a peu és llargs,dura aproximadament dues hores ben bones. Nosaltres ens hem perdut i no ho sabria explicar massa. És anar a la dreta fins a un coll i baixar a buscar el camí de Zurita a Ansó. Hi ha la opció de rapelar per un barranc però no ho conec. Si algú vol explicar la baixada molaria.
Ressenya: Com sempre la millor i més detallada la d'en Luichy de lanochedelloro.com. Moltes gràcies!!!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada