divendres, 16 de març del 2018

Pirates de la Boira a la Paret de la Cascada.



Dels 300 metres que te la via n'hi ha uns 150 d'aritjols i feixes diverses.Tot i aixó hi ha llargs bons i la via és prou variada malgrat la predominància dels díedres i fissures.La cova de la quarta reunió i la sabina de la vuitena l'hi donen el toc variat a la via.A la sortida de la quarta reunió ens ha costat veure el camí:cal sortir un pèl a l'esquerra de la reunió a caçar un pont de roca mimetitzat amb la roca. El penúltim llarg és molt guapo.


Accés: Hem de circular per la carretera que va de Coll de Nargó a Oliana ( C-14). Si venim d'Oliana l'aparcament ens quedarà a ma esquerra,just abans d'entrar al segón túnel. És el mateix aparcament que per anar a fer la Ferrada,te una caseta de la instal.lació elèctrica i a la dreta del túnel hi ha la carretera vella. Podria ser que aquest aparcament estigues prohibit,una alternativa és agafar una carretera uns cinccents metres abans a ma dreta que baixa a un embarcadero i aparcar al mateix. Després caminem paral.lels a la carretera fins que som davant de l'aparcament i creuem la carretera,uns cinc minuts més.
Aproximació: Cal anar direcció al torrent,primer el vorejem per la dreta,caminem un tramet per dins del torrent i de seguida agafem un camí a l'esquerra del torrent que fent una mica de marrada ens portarà a la base de la Paret de la Cascada. Durant l'aproximació cal vigilar dues coses:
1. No seguir el torrent,hi ha traça però acabes tallat.
2.No agafar una traça que marxa a la dreta del torrent cap a la ferrada.
Un cop a la base de la Paret de la Cascada la seguim cap a la dreta, la via queda cap al final. Uns cinquanta metres abans del Passadís del Diable.
El peu de via està estassat i hi ha un cordino en una sabina. Per iniçiar el primer llarg cal grimpar un petit contrafort herbós d'un parell de metres,dalt del qual veurem el primer pitó.


Orientació: Sud,sudest. Vàrem tenir sol fins cap allà les 4. 
Material:Joc de tascons i un de friends des de l'Alien verd al Camalot del 5. A la penúltima tirada hem fet córrer els dos camalots grans força trams,sinó es vol fer així pot anar bé portar-los repetits però no els hem possat enlloc més. Al primer llarg ens hagués anat bé repetir alguna peça mitjana ( 0.5-1)
Grau obligat: V+/6a i A1.
Descens: Del final de la via sortir cap a l'esquerra a buscar la baixada de la ferrada que es troba marcada amb punts vermells i que ens retornarà a peu de via. Aquesta baixada es troba equipada amb cables i graons, fa anys que no s'en fa cap manteniment i cal anar alerta. 

6 comentaris:

  1. que us ha semblat el supercrak ? trobeu acertat el 6b ?

    ResponElimina
  2. Està to guapa!
    El 6b el trobem acerat i també molt encertat.
    Salut i friends!

    ResponElimina
  3. A vosaltres que us va semblar,més fàcil o més difícil?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que 6b és correcte, sobretot per la continuïtat. L'A1 gairebé ha sortit, al final, però, l'he passat fent un A0

      Elimina
    2. Que forts que aneu!.Nosaltres vàrem anar de ferro a ferro😀😃

      Elimina