divendres, 20 d’abril del 2018

Premeditación, alevosía y nocturnidad al Cap del Guerrer


Aquesta via busca el camí més assequible per la cara est del Cap del Guerrer que està farcida de balmes. Haurem d'anar en compte amb el fregament perquè la via és força sinuosa, sobretot al primer llarg. A la guia d'Agulles diu que està reequipada amb parabolts, però trobarem de tot: burils (algun sense xapa), espits i parabolts (pocs). 


-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal de l'Ou. Remuntem per la canal fins a localitzar la cara est del Cap del Guerrer. La via comença a l'extrem dret de la paret, es veu un parabolt sobre una bauma i hi ha un buril a peu de via.


-Orientació: Est.
-Material: Cintes exprés, 1 xapa recuperable, friends petits (Alien vermell i Camalot #0.75) i estreps.
-Grau Obligat: V+.



-Descens: Ràpel volat d'uns 30 metres per la cara nord. Després baixem cap a la Canal de les Bessones.
-Ressenya: Al blog d'en Luichy hi ha la ressenya original amb les assegurances marcades (només al primer llarg). Millor no fer massa cas dels graus.



2 comentaris:

  1. La vaig fer poc després d'obrir-se, recomanada pel Picazo que n'era el guarda del refu a l'època. Era via "equipada". Crec recordar que la sort em va donar el L2... La recordo com a bona (...o estavem molt forts...)

    ResponElimina
  2. Així que vàreu fer una de les primeres repeticions?.
    Això si que te mèrit!!!.
    Salut i mètres!!!!

    ResponElimina